Перший хід у восьмій партії матчу за шахову корону зробили "піккардійці"

фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

Події
12 березня 2016 17:50

У Львові триває Чемпіонат світу з шахів серед жінок. Сьогодні розпочалась восьма партія. Почесне право зробити перший хід отримали "Піккардійці" Андрій Капраль, Ярослав Нудик та Роман Турянин. Також підтримати Марію Музичук прийшов керівник Обласної шахової федерації Тарас Керницький.

Про це  повідомили у прес-службі ЛМР.

Українська акапельна формація "Піккардійська Терція" зробила перший хід білими шахами за Марію Музичук. Хід виконав Андрій Капраль.

"Це дуже хвилююче відчуття. Коли ти робиш хід просто за грою – тобто, коли ти сам граєш, – це одне. А тут ти розумієш, що цей хід в партії матиме певні наслідки, вкладаєш у нього всі свої позитивні емоції. Ми справді від щирого серця прийшли підтримати Марічку. Вона вже, мабуть, в доньки нам годиться по віку, тож ми її підтримуємо навіть з батьківськими емоціями. Просто розуміємо, що це справді нелегка справа, тому що самі багато років йшли до того, якими є зараз. Ми вболіваємо трепетно і від щирого серця. Хочемо, аби цей перший хід, який ми зробили, став першим кроком до перемоги нашої Марічки", – зазначив Андрій Капраль, соліст української акапельної формації "Піккардійська Терція".

"Ми горді за те, що в нас є така зірка і щиро бажаємо їй перемоги. І прийшли її підтримати в цій грі", – зазначив Роман Турянин, соліст української акапельної формації "Піккардійська Терція".

"Коли Андрій робив хід, мені руки тряслись. Я єдине, що можу сказати, що абсолютно щиро бажаємо Марічці перемоги. Ми ще десь за 20 хв до початку гри говорили, я навів приклад Марічці, що колись вже були прецеденти, що у світових шахах, саме у фіналі, коли програвали зі ще більшою різницею, але виграли. Думаю, у недалекому майбутньому нас чекає перемога Марії Музичук у фіналі Чемпіонату світу з шахів", – зазначив Ярослав Нудик, соліст української акапельної формації "Піккардійська Терція".

"Для нас, як для Львівської шахової федерації і для громади Львівщини, є визначним, що тут приймається Чемпіонат світу з шахів. І що Львівщина показала, що вона може це зробити, достойно прийняти і, що Львівщина стала шаховою столицею на сьогоднішній день України і світу. Я думаю, що цей хід дасть можливість сьогодні переламати хід турніру і Марія повинна перемогти", – зазначив Тарас Керницький, голова Львівської обласної шахової федерації.

Нагадаємо, сьогодні розпочалась восьма шахова партія. Рахунок становить 4,5:2,5 на користь китаянки Хоу Іфань. За правилами, якщо одна з учасниць Матчу набирає 5,5 очок – вона стає переможцем.

Призовий фонд цього матчу, який становить 200 тисяч євро, розподіляється таким чином: 60% переможниці та 40% – гравчині, що програла після десяти основних партій; якщо переможниця визначилась після тай-брейків, тоді розподіл 55%х45%.

Львів у новинах:

Чемпіонат світу з шахів у Львові: чим закінчилася сьома партія

По багатому: Львовом роз'їжджає колекційний Rolls-Royce (ФОТО)

На Західній Україні вже зацвіла сакура (фоторепортаж)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах