В оновленому пологовому будинку у Львові створили майже європейські умови (фото)

Новина - Події - В оновленому пологовому будинку у Львові створили майже європейські умови (фото)

Новина - Події - В оновленому пологовому будинку у Львові створили майже європейські умови (фото)

Події
16 березня 2016 17:16

У Львові вже сьогодні можна народжувати в умовах, що не поступаються європейським. Міський пологовий будинок №1 облаштований сучасним новим обладнанням, відремонтовані палати сяють чистотою і комфортом. На розвиток материнства і дитинства у Львові минулого року було витрачено загалом близько 10 млн грн. Зокрема, для комунальної міської дитячої клінічної лікарні оновили обладнання на суму 3 016, 4 тис. грн, для комунальної 3-ої міської клінічної лікарні – на суму 2 415, 25 грн, за позабюджетні кошти оновили обладнання та оснащення на суму 299 178, 02 грн.

Про це сьогодні у Львові під час візиту журналістів у міський пологовий будинок №1 на вул. Мечникова, 8 розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб, повідомляє IA ZIK.

Він зазначив, що у 2015 році в цьому медичному закладі провели 4 428 пологів, народилося 4 493 дитини, з них 23 відсотки породіль – мешканки Львівської області та інших міст України.

"Неонатальному відділенню подарували минулого року інкубатори для недоношених дітей, яких загалом у пологовому на Мечникова є сім, також були придбані лампа для фототерапії, реанімаційний столик для підігріву і спостереження недоношених малюків", – розповіла завідувач відділенням неонатального догляду Ліля Миронович. Вона розповіла, що інкубатор або к’ювез було винайдено у 1857 році, цей прилад дарує життя діткам, які народжуються з якимись проблемами. З його допомогою недоношена дитина може вижити.

Головний лікар міського комунального пологового будинку №1 Людмила Шекета показала мобільний ультразвуковий скануючий прилад, з допомогою якого можна надавати допомогу вагітним жінкам, починаючи з приймального покою. За її словами, цей прилад коштує близько півмільйона грн.

Також кожна жінка у цьому пологовому будинку тепер може народжувати в окремій палаті, що обладнана спеціальним акушерським кріслом-трансформером та всім необхідним. Вартість одного крісла становить 250 тисяч грн.

Щоб уникнути післяпологових ускладнень чи зараження періодично кожних півроку та кожних три місяці персонал будинку проходить повне обстеження, а заклад закривають на профілактику.

Пологовий на Мечникова у Львові містить 11 індивідуальних пологових залів, 2 сімейні зали, 2 палати для вагітних породіль з інфекційними захворюваннями у стадії гострих клінічних проявів.

Відремонтовані сучасні палати цього пологового справляють дуже позитивне враження.

В оновленому пологовому будинку у Львові створили майже європейські умови (фото) фото

В оновленому пологовому будинку у Львові створили майже європейські умови (фото) фото 1

В оновленому пологовому будинку у Львові створили майже європейські умови (фото) фото 2

Всі світлини з сайту zik.ua

Львів у новинах:

Львів'ян навчать правильно сортувати сміття: як долучитися 

У Львові розшукують чоловіка за розбійний напад 

В неділю у Львові матч "Карпати" - "Дніпро": як курсуватиме транспорт 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах