Як вирубують Карпати: шокуюча аерозйомка

фото з сайту faktu-week.ictv.ua

фото з сайту faktu-week.ictv.ua

Події
17 березня 2016 12:17

У селі Верхнячка Сколівського району на Львівщині, селяни встановили шлагбаум на в'їзді в ліс, щоб не впускати лісовози. Кажуть, що через тотальну вирубку дерев у них в колодязях зникає вода. Тому сільрада хоче звертатися до обласної влади, щоб на кілька років в цих краях взагалі припинили вирубку лісу.

Нагадаємо,Через 10 років Карпати можуть повністю зникнути (відео)

"У наших горах бере початок річка Стрий. Колись ми руками ловили в ній форель, зараз влітку переходиш річку в тапках і ноги не намочиш. Коли немає дощів, в селі повністю висихають колодязі. У нас ніколи раніше такого не було, а в цьому році мало не в кожному третьому будинку повинні були викопувати нові, набагато глибші, колодязі. Лісники кажуть, що це йде санітарна вирубка лісу, але гори скоро вже повністю лисі будуть. Наскільки мені відомо, 50 м від річок взагалі не можна вирубувати дерев ", - розповів сільський голова с. Верхнячка Тарас Будай.

І дійсно, якщо піднятися на вершини, то можна побачити величезні галявини, "засіяні" пеньками, які ще недавно були в лісі. Телеканал новин "24" вирішив подивитися, як виглядають  "Карпати" з висоти пташиного польоту.

Львів у новинах:

Фотофакт: як карпатські ліси вивозять за кордон

На Західній Україні обвалилась одна зі скель Довбуша (фото)

ТОП-5 страв, які треба обов’язково скуштувати в Карпатах

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах