У Львові поліцейські зустрілися з молоддю: розповіли про роботу, зарплатню та курйози

фото Olena Kavkun

фото Olena Kavkun

Події
17 березня 2016 15:21

Увечері 16 березня в приміщенні Першої львівської медіатеки відбулася зустріч з представниками Галицького відділу поліції Львова

Під час заходу спікери поділилися досвідом роботи у ППС, розповіли про патрулювання, типових львівських порушників, курйозні моменти служби.

Так, за період роботи патрульної поліції у Львові було складено 26 798 протоколів про адміністративні правопорушення, винесено 25 763 постанови про накладення штрафів, накладено штрафів на суму 8 млн 141 тис. грн, правопорушниками до сьогодні сплачено половину цієї суми. За півроку порушень ПДФ зафіксовано 31 тис. протоколів, з них за керування  у стані сп’яніння – тисяча.

"Якщо штраф не сплачено, матеріали скеровують у виконавчу службу, й вона оголошує в розшук цей транспорт. Система "Рубіж"  – система відеонагляду за дорогами, яка дає можливість працівникам дорожньо-патрульної служби завчасно виявляти автомобілі, які є в розшуку, сканує усі номерні знаки, після чого забирає автомобіль на штрафмайданчик, доки не буде сплачено штраф", – пояснює інспектор роти першого батальйону 4-ї роти УПП у регіоні капітан Ганна Зацерляна.

Під час роботи патрульні стикаються з різними випадками. Наприклад, якось на вулиці лежала жінка й кричала, до неї підійшов працівник поліції і запитав, чим допомогти. У відповідь вона каблуком вдарила його в обличчя. Виявляється, жінка була дуже п’яна. Зараз вона усвідомлює, що зробила. Бідкається, що у неї двоє дітей. Однак за нанесення працівникові поліції тілесних ушкоджень може отримати п’ять років тюрми пише Львівська газета.

Найчастіше у Галицькому районі багато машин припарковано не за правилами. Але, за законом, поліцейські не можуть діяти, якщо водія немає.

Інспектори поліції поділилися інформацією про те, як вони ведуть патрулювання.

"У патрульній машині, яка чергує і вдень, і вночі, є планшет, на який з чергової частини Головного управління Національної поліції Львівської області надходять повідомлення про звернення громадян. Ми миттєво виїжджаємо на виклики. У нас нема таких викликів, на які ми не реагуємо. Вони бувають різні, й готовими потрібно бути до будь-чого", – зауважила капітан Ганна Зацерляна.

Поліцейські кажуть, що часто під час роботи трапляються і курйозні випадки. "Нещодавно на вул. Куліша у нас був виклик вночі – голосно грає музика, а це – порушення спокою. Приїжджаємо. Двері відчиняє бабця років під 70, ледь одягнена, під дією сорокаградусного напою. Каже: хлопці я там напекла, може, зайдете в гості. Ми попросили її зробити музику тихіше та швиденько вниз по сходах і поїхали звідти. Так "страшно" не було ніколи", – розповідає командир роти Василь Тарнавський.

Однією з новацій патрульної поліції мала б стати система "електронний протокол". Якщо зараз на складання адміністративного протоколу витрачають 30-40 хвилин, то нова система дала б можливість скоротити цей процес до 7-8 хв. Цю систему мали ввести ще 7 листопада 2015 року, але наразі вона досі не працює.

До речі, заробітна платня інспектора поліції  становить 2559 грн, все інше надбавки, бонуси. З урахуванням тих бонусів поліцейський отримує 8 тис. грн.

Захід завершився дружньою фотосесією з поліцейськими та продовженням спілкування за горнятком чаю пампушками. Присутні отримали в подарунок сувеніри зі символікою.

У Львові поліцейські зустрілися з молоддю: розповіли про роботу, зарплатню та курйози фото

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах