Нову чемпіонку світу з шахів у Львові нагородили короною з воску та бурштиновою картиною (фото)

Фото: http://kp.ua/

Фото: http://kp.ua/

Події
18 березня 2016 09:51

Ввечері 17 березня у Львові відбулось офіційне закриття Чемпіонату світу з шахів серед жінок та нагородження переможниці. Вся церемонія відбувалась у Палаці Потоцьких, де усіх гостей зустрічав струнний квартет. Також учасникам офіційної церемонії продемонстрували короткі відеоролики з найцікавішими моментами турніру. Опісля, власне, відбулась церемонія нагородження. Чемпіонці китаянці Хоу Іфань вручили статуетку, спеціальний вінок, який виготовила майстриня Домініка Дика з майстерні "Треті півні", медаль та квіти. А також картину з бурштину, на якій зображено Оперний театр, де власне і відбувалось відкриття Чемпіонату світу з шахів серед жінок. Нагороди також отримала срібна призерка Чемпіонату українка Марія Музичук. Марічці вручили статуетку, подарунки, медаль та квіти. Також міський голова Львова Андрій Садовий подарував Марії картину, на якій зображений Оперний театр.

Після нагород Хоу Іфань та Марія Музичук поділились своїми враженнями щодо Чемпіонату та подякували усім за докладені зусилля. А мер Львова зазначив, що навіть його діти тепер грають в шахи.

- У Львові та в Україні, завдяки цьому чемпіонату, сотні і тисячі дітей почали записуватися в шахові гуртки, - розповів міський голова Львова Андрій Садовий. - Я це бачу по власним дітям. У вільний час вони завжди сиділи або в айфонах, або в айпадах. Яким було моє здивування, коли дружина написала смс: "Андрій, вони третій день грають в шахи".

Опісля всі почесні гості перейшли на вулицю, де відбулось відкриття пам’ятної таблиці, присвяченої проведенню Чемпіонату світу з шахів серед жінок у Львові.

Нову чемпіонку світу з шахів у Львові нагородили короною з воску та бурштиновою картиною (фото) фотоНову чемпіонку світу з шахів у Львові нагородили короною з воску та бурштиновою картиною (фото) фото 1Нову чемпіонку світу з шахів у Львові нагородили короною з воску та бурштиновою картиною (фото) фото 2Нову чемпіонку світу з шахів у Львові нагородили короною з воску та бурштиновою картиною (фото) фото 3Нову чемпіонку світу з шахів у Львові нагородили короною з воску та бурштиновою картиною (фото) фото 4

Фото: ЛМР та КП.ua

Нагадаємо, Чемпіонат світу розпочався 1 березня. Загалом відбулось 9 шахових партій. Перемогу з рахунком 6:3 здобула китаянка Хоу Іфань. 

Ще про чемпіонат світу з шахів у Львові

Чемпіонат світу з шахів у Львові: чим закінчилася восьма партія

 Чемпіонат світу з шахів у Львові: чим закінчилася сьома партія

Чемпіонат світу з шахів у Львові: чим закінчилася шоста партія

Чемпіонат світу з шахів у Львові: чим закінчилася п’ята партія

Чемпіонат світу з шахів у Львові: хто виграв четверту партію

Чемпіонат світу з шахів у Львові: хто виграв третю партію

Чемпіонат світу з шахів у Львові: хто виграв другу партію

Як пройшла перша партія на чемпіонату світу з шахів у Львові: деталі, відео

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах