Отримай відповідь: скільки буде коштувати реєстрація собак та чи є заборона на деякі породи

Новина - Події - Отримай відповідь: скільки буде коштувати реєстрація собак та чи є заборона на деякі породи

Новина - Події - Отримай відповідь: скільки буде коштувати реєстрація собак та чи є заборона на деякі породи

Події
18 березня 2016 15:10

Львівська міськрада затвердила правила поводження із тваринами у Львові. Ці правила перш за все зобов'язують всіх власників собак реєструвати своїх домашніх улюбленців та передбачають адміністративну й кримінальну відповідальність за безвідповідальне та жорстоке ставлення до тварин.

За новими правилами ветеринарний паспорт на тварину більше не є достатнім доказом права власності на неї. Власник повинен у веткабінеті зареєструвати домашнього улюбленця в єдиній електронній базі та отримати після реєстрації спеціальний жетон.

Особа, яка придбала та утримує тварину, зобов’язана зареєструвати її протягом 10 діб з моменту придбання. Реєстрацію (перереєстрацію) та облік тварин здійснюють ЛКП "Лев" та установи ветеринарної медицини. Реєстрацію тварин можна проводити і безпосередньо за місцем проживання власника.

Нові правила також регулюють вигул домашніх тварин. На вулиці власник має забезпечити наявність у тварини як мінімум двох речей: жетона та ошийника з повідком. А для певних видів собак, загалом їх у переліку 88, обов’язковим також є намордник. Ідеться про перелік небезпечних порід собак, відповідальність власників яких підлягає обов’язковому страхуванню за можливу шкоду. Такий перелік ще 2002 року затверджений постановою Кабміну, а тепер продубльовано і міськими правилами.

Інформація про заборону утримання у місті собак з підвищеною агресивністю таких порід як: акбаш, американський піт-бультер’єр, вівчарка Дауфмана, гірська гонча, грецька вівчарка, доберман Владека Рошина, канадська собака, кангал, кенгуровий собака, лангедокський пастуший собака, леопардова гонча, румунська вівчарка, супердог та його помісь з майконгом, а також метиси наведених вище порід, виявилася  застарілою, бо цей пункт вилучено з правил. 

У зв'язку з новими правилами у читачів VG Львів з'явилося багато питань.  

Ми звернулися з ними до одного з розробників правил, екс-директора ЛКП "Лев" Олега Мацеха:           


  Скільки коштує обов'язкова реєстрація собаки

 Реєстрація тварини з вартістю жетона, який має особливе покриття і QR -код та коштує 52 грн.23 копійки.

Цей жетон, якщо прикласти до нього мобільний телефон, дозволяє знайти власника собаки. На телефоні  з'являється номер, за яким можна дізнатися  про власника собаки.


Де реєструвати собак


Поки що це буде робитися через ЛКП" Лев" (вул. Промислова, 56.Телефон (032) 252-30-41). Тому що ця інформація конфіденційна. Реєструвати тварину можна не лише в електронній базі, але й через ветеринарні кабінети. Щодо ветеринарних кабінетів, то реєстрацію треба починати з ЛКП "Лев", де вам і підкажуть, куди саме звернутися.

До речі, котів та іншіх домашніх тварин реєструвати в обов'язковому порядку не потрібно. Це справа добровільна.


           Як бути з тваринами, які тимчасово перебувають  у Львові


Щодо тварин, які тимчасово перебувають у межах Львова, то в правилах встановлено термін 30 днів для незареєстрованого собаки. Після цього її треба реєструвати, вказавши, хто господар і на якій території вона зареєстрована. 


Яким законом передбачено сплату штрафу щодо реєстрації тварин?


Сплата штрафу щодо порушення термінів реєстрації передбачена ст.154 Кодексу адміністративних правопорушень. Перший раз штраф накладається в розмірі від 1 до 3 неоподатковуваних мінімумів, другий раз - від 3 до 5. Детальніше читайте тут     


Що робити власникам порід собак, які підпадають під "табу"?


Що стосується порід собак, на яких нібито накладено табу. Пункт про утримання небезпечних собак, вірніше про заборону на них, було введено ще у 2007 році.

В наших правилах цей пункт вилучено.  Більше того, в переліку небезпечних собак називаються породи, яких нема в природі, наприклад, супер-дог. Такої породи нема. Тому тим господарям, хто має таких собак і утримує їх, необхідно дотримуватись  певних правил: виводити на прогулянку своїх тварин в намордниках і на повідку. Якщо собака маленька, її під час прогулянки можна тримати на руках.  


      Куди підуть кошти власників собак, на що їх витрачатимуть? 


Щодо коштів, які платитимуть господарі собак за реєстрацію і жетон. Всі гроші будуть переводитись на спеціальний рахунок на вирішення  проблем тварин.

Львів у новинах:

У мерії прокоментували запуск Uber у Львові

Львів перетвориться на Smart city: чого очікувати

Міська рада Львова дала першу відповідь на петицію щодо електронного квитка

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах