Під час сутичок через ЛГБТ-фестиваль у Львові постраждав чоловік та кілька авто

Новина - Події - Під час сутичок через ЛГБТ-фестиваль у Львові постраждав чоловік та кілька авто

Новина - Події - Під час сутичок через ЛГБТ-фестиваль у Львові постраждав чоловік та кілька авто

Події
19 березня 2016 17:31

Під час сутичок у центрі Львова постраждало декілька автомобілів та щонайменше одна людина. Чоловікові розбили ніс. За його словами, йому потрапили камінням у обличчя. Водночас автомобілів швидкої медичної допомоги на місці події немає, що дозволяє зробити припущення, що нікого не госпіталізували, повідомляє Depo.Львів

Серед постраждалих авто - міліцейський бус, в якому розбили скло. Також лобове скло розбите у "Жигулях". Крім того, постраждала одна іномарка.

Нагадаємо, сьогодні у львівському готелі "Дністер" представники ЛГБТ провели конференцію. Через деякий час до поліції надійшло анонімне повідомлення про замінування готелю. 

Під час евакуації представників меншин з готелю та посадки їх у автобус, невідомі люди, що зібралися під готелем, почали кидати петарди та каміння. Внаслідок цього у місті виникла сутичка. 

В.о. начальника ГУ Національної поліції у Львівській області Дмитро Загарія у коментарі ZAXID.NET повідомив, що поліція не затримувала людей, які кидали каміння в автобуси, але провела з ними профілактичні бесіди. На його думку, що ці люди не є представниками конкретної політичної сили чи громадської організації.

За словами Загарії, наразі правоохоронці вирішують питання про відкриття кримінального провадження. Він також заявив, що учасник Фестивалю рівності поїхали з готелю і їхньому життю нічого не загрожує.

Натомість журналісти, які перебувають на місці події, зазначають, що з готелю вивезли інших людей, а представники ЛГБТ досі лишаються всередині.

Готель оточений правоохоронцями, всередині шукають вибухівку. На сусідніх вулицях лишаються невідомі особи в масках.

Також нагадаємо, представники ЛГБТ-спільноти запланували проведення у Львові 19 та 20 березня Фестивалю рівності, частиною якого мав стати ЛГБТ-квест. Це обурило частину львівських правих активістів та політичних сил. Із закликом відмовитись від проведення ЛГБТ-акцій виступила також Львівська архиєпархія УГКЦ, а адміністрація готелю "Львів" відмовила у поселенні 25 учасникам Фестивалю рівності. Міська влада Львова також висловилася проти проведення у місті пішохідного квесту за участі представників ЛГБТ-спільноти.

ЛГБТ-фестивалю у Львові відмовили у приміщенні: чому саме

Фестиваль ЛГБТ все ж відбудеться у Львові, але за деяких умов

Львів'яни з нетрадиційною орієнтацією розповіли, як їм живеться у Львові

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах