Гей-активісти подають в суд через напад у Львові

фото "Варта 1"

фото "Варта 1"

Події
22 березня 2016 17:08

Поки немає заяв від постраждалих, поліція не відкриває справи, повідомляє kp.ua

Фестиваль рівності у Львові сприйняли, м'яко кажучи, не радо. Та й закінчився він тим, що автобуси з ЛГБТ-активістами, яких поліцейські поспішно евакуювали з готелю через повідомлення про мінування і вивезли за межі міста, ще в центрі закидали камінням і петардами. 

Єдине відкрите кримінальне провадження стосується помилкового мінування готелю. А ось постраждалих, за словами поліції, немає, побитих авто також.

Під час сутичок через ЛГБТ-фестиваль у Львові постраждав чоловік та кілька авто фото 

- До нас ніяких звернень не надходило, - зазначила "КП" в Україні "керівник сектору комунікації ГУ НП у Львівській області Світлана Добровольська.

Поки поліція шукає лже-мінера, ЛГБТ активісти збирають інформацію про постраждалих серед своїх, після чого складуть колективний позов.

- Будемо оскаржувати рішення адміністративного суду Львова про заборону фестивалю, також буде багато позовів по нападах і загрозах, - розповіла "КП" в Україні "Олена Шевченко, одна з організаторів ЛГБТ-квесту у Львові -  Загальний позов вже готовий Також про напад в готелі та загрози будуть подаватися індивідуальні позови від усіх учасників.

Так що помста львів'янам від райдужних хлопців ще попереду - ймовірно, "культурний європейське місто" втратить частину своїх залицяльників.


ОФІЦІЙНО


Після звинувачень в соцмережах мер Львова Андрій Садовий назвав те, що сталося провокацією, зазначивши, що втрати для репутації міста все-таки є. А його радник Ілля Кенігштейн обіцяє більше не допустити таких подій у Львові.Як один з варіантів -уникнути подібних інцидентів, він називає просвітницьку роботу в школах із старшокласниками - мовляв, якщо розповідати хлопцям про існування сексуальних меншин і їх права, то таких ситуацій більше не виникне.

Тим часом Посол США в Україні висловився щодо зриву "Фестивалю рівності"

Львів у новинах:

Від завтра вулиця Франка у Львові буде перекрита ( схема)

В львівських парках готуються до толоки: як долучитися 

На Львівщині поліцейські відкрили вогонь переслідуючи п'яного водія 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах