На цьому тижні у Львові відбудеться "Французька весна": програма

Новина - Події - На цьому тижні у Львові відбудеться "Французька весна": програма

Новина - Події - На цьому тижні у Львові відбудеться "Французька весна": програма

Події
29 березня 2016 14:27

У п’ятницю, 1 квітня, у Львові розпочинається тринадцятий фестиваль "Французька весна". Протягом місяця, до 4 травня, у місті Лева відбуватиметься багато цікавого: виставки, спектаклі, покази кіно, концерти і конференції.

Про це сьогодні, 29 березня, у Львові під час прес-конференції повідомила президент ГО "Alliance France" Наталія Демчук.

Директор Alliance France Бернар Уліат зазначив, що оригінальність львівської "Французької весни" полягає у подіях, які є ініціативою львівського осередку "Alliance France" та його партнерів. Фестиваль розпочнеться 1 квітня о 17.00 у Музеї етнографії і художнього промислу Інституту народознавства НАН України з відкриття фотовиставки Клода та Марі-Жо Карре "Цигани – народ Європи". У цей день там відбудеться і однойменна конференція.

"Ми маємо гарну нагоду, щоб зробити невеличке обговорення. Цю конференцію вестиме етнолог із Варшави. Він пояснить, чому обрали таку тему, розкаже, хто такі цигани і чим вони займаються у Європі, – розповів Бернар Уліат.

Наталія Демчук додала, що гарною родзинкою фестивалю буде вистава "Оскар і рожева пані".

"Цей спектакль – дуже гарна історія, що розчулює. Він про добро і зло, про смерть і хвороби, про те, як це пережити і як до цього ставитися", – розповіла вона.

На "Французьку весну" приїде гурт "Рапсодія", який поєднує реп і класичну музику. Його виступами матиме змогу насолодитись не лише Львів, а й інші міста, де відбуватиметься вищезгаданий фестиваль: Київ, Дніпропетровськ, Харків, Одеса, Рівне та Запоріжжя.

Крім того, "Французької весни" – свято кіно. Зокрема, фестиваль допрем’єрних показів представить різножанрові фільми, до прикладу, доволі цікаву комедію "Новини з планети Марс". Також буде показ робіт режисера і сценариста Жака Одіяра, де продемонструють три стрічки – "Пророк", "Іржа та кіска" і "Діпан". Крім того, відбуватимуться "Ночі короткого метру".

"Французьку весну" закриє 4 травня конференція "Словник французької мови", де розкажуть, що таке словник і як його зробити". 

На цьому тижні у Львові відбудеться "Французька весна": програма фото

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах