Лікар на Львівщині відмовилася допомогти жінці з мертвим плодом через свято (відео)

 фото з сайту materinstvo.ru

фото з сайту materinstvo.ru

Події
30 березня 2016 12:27

У містечку Миколаїв на Львівщині акушер-гінеколог мало не погубила матір двох дітей.  Тетяна Галущак дивом залишилась живою, а коли почала цікавитись практикою лікаря з'ясувала, що їй ще дуже пощастило.

П’ять тижнів з двадцяти вагітна Тетяна носила мертве дитя. Після результатів УЗД шокована жінка одразу ж зателефонувала своїй лікарці, яка спостерігала за вагітністю, однак та сказала їй іти додому.

"Вона каже: в жодному разі не йди в пологовий, щоб тебе не бачив головний лікар. З тебе все вийде і будеш святкувати", —  розповідає постраждала Тетяна Галущак.

Та вдома в Тетяни почався різкий біль, жінка ? матір двох дітей, тому одразу ж розпізнала перейми. Запевняє, що п'ять разів телефоном благала лікарку про допомогу. Та ж відповіла, що вона не на зміні і того дня було велике свято Водохреща.

Допоки лікарка святкувала Водохреща, чоловік завіз зморену Тетяну до Львова, і там в туалеті лікарні вона народила мертве дитя.

Окрім Тетяни, жертвою акушерки стала ще одна її пацієнтка Наталія.

"Вона мені пробивала води, а пробила сечовий міхур, я півроку ходила з катетером", — розповіла жінка.

Хоч Наталя вже пережила своє горе, але після випадку з Тетяною жінки вирішила об'єднатись і боротись. На свій подив, знайшли ще й інших постраждалих від тих самих лікарських рук.

Донька Ганни Корецької п'ять років тому померла через лікарську недбалість. Вона народила здорове дитя, а пізніше почала стікати кров'ю. В той час її лікар (та ж сама) була зайнята застіллям.

"Дівчата, які лежали на підтримці внизу, ще чули, як на горі хтось стукав, кликав на допомогу, моя донька кликала, а ніхто не прийшов. Застілля якесь було, бо то після свят великодніх було", — розповіла мати померлої пацієнтки Ганна Корецька.

Згорьована мати уже п'ять років судиться із лікаркою, яка дуже любить святкувати. В поліції журналістам повідомили, що мамі померлої доньки вдалось довести провину акушерки і їй уже висунули підозру. Суд от-от має відбутись.

Однак дивним є той факт, що лікарка, яку ще п'ять років тому запідозрили у халатності, продовжувала весь час працювати у пологовому відділенні. Завідувач пологово-гінекологічного відділу Олег Рой не захотів це пояснити, мовляв, про колишні випадки не треба згадувати.

Наразі після випадку із завмерлим плодом Тетяни Галущак, її скарг і заяви у поліцію лікарі таки провели внутрішнє розслідування, оголосили лікарці догану і з пологового перевели працювати в поліклініку гінекологом. Окрім двох кримінальних справ, роботу лікарки наразі перевіряє комісія обласного управління здоров'я. Про результати обіцяють сповістити.

Джерело: zaxid.net

Львів у новинах:

Скільки насправді коштують "безкоштовні" пологи у Львові (фото)

Львівські медики зробили операцію, на яку не зважилися канадські лікарі (відео)

Львів’яни зможуть записуватися у поліклінику онлайн: деталі

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах