Порівняй: як зросли ціни на овочі у Києві, Херсоні та Львові

фото з сайту novved.ru

фото з сайту novved.ru

Події
31 березня 2016 15:50

У період з 22 по 29 березня ціни на деякі види фруктів і овочів на великих оптових ринках України почали демонструвати зростання. Детальніше дивіться в інфографіці:

Порівняй: як зросли ціни на овочі у Києві, Херсоні та Львові фотоРІА Новини України вивчило ціни на трьох продовольчих ринках: "найбільш плодоовочевому" - "Неочікуваний" (с. Великі Копані, Херсонська обл.), на якому в сезон купують продукцію з усіх регіонів; "Столичний" (м.Київ) - найдорожчий ринок з усіх оптових, який визначає максимальний рівень цін, і "Шувар" (м.Львів) - головний ринок для західноукраїнських областей.

За підсумками моніторингу з'ясувалося, що в період з 22 по 29 березня лідером подорожчання на українських ринках стала капуста. Найбільше її вартість зросла на львівському ринку "Шувар", який зараз реалізує цей вид продукції за цінами від 8 до 9 грн / кг, проти 7-7,5 грн / кг тижнем раніше.

На київському ринку "Столичний" крім капусти подорожчав буряк. У той же час, частково подешевшали картопля, цибуля, банани і лимони. Також знизилися ціни на цибулю і огірки на ринку "Шувар". За вказаний період капуста і картопля не додали в ціні на ринку "Неочікуваний", тоді як цибуля, морква й огірки там подешевшали.

 Раніше повідомлялося, що в 2015 році в Україні була зафіксована найбільша за останні 20 років інфляція, споживчі ціни зросли на 43,3%. При цьому ціни на продовольство виросли трохи менше - на 40,1%. Рекордсменами подорожчання серед продуктів стали цукор, ціни на який підскочили на 69,8%, овочі - 67,7%, яйця - 59,4% і безалкогольні напої - 57,8%.

Львів у новинах:

Львів'янину на замітку: як повідомляти показники лічильника з 1 квітня

Сьогодні частина Львова залишиться без води: перелік вулиць

Е-урядування: які онлайн-послуги доступні львів'янам

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах