На Львівщині вирішують долю немовляти, яке намагалися продати німцю (відео)

Фото: likefon.com

Фото: likefon.com

Події
01 квiтня 2016 10:42

У Личаківському суді у Львові продовжують розглядати справу про торгівлю людьми. На лаві підсудних троє осіб - німець, посередниця та мама немовляти. На черговому засіданні заслухали свідків обвинувачення - прикордонницю, оперативника та нотаріуса. Усі троє упізнали затриманих.

У Личаківському суді напружено, коли виступають свідки обвинувачення. Спочатку слухають свідчення працівниці прикордонної служби "Краковець". На кордоні при перевірці документів вона виявила, що у німецького подружжя немає документів на новонароджену дитину.

"У їхньому контрольному талоні було вказано п’ять осіб. Я запитала німця, чому у них чотири паспортних документи, він мені пред'явив свідоцтво про народження і дозвіл для виїзду за кордон. Я тоді покликала старшого зміни", - пригадує свідок, прикордонниця Наталія Любицька.

А от свідок-нотаріус упізнала двох підсудних німця та матір дитини. 26 серпня минулого року в нотаріальну контору звернулась жінка, яка назвалась Вікторією Гайдамакою, та чоловік. Свідок упізнала підсудного німця. Пара хотіла завірити дозвіл на тимчасовий виїзд немовляти у Німеччину.

"Я запитала громадянку Гайдамаку, чому така малесенька дитина їде з батьком, чи вона не боїться її відпускати, на що вона мені відповіла, що змушена відпустити дитину з батьком скоріше, оскільки в Німеччині в 10-денний термін цю дитину треба поставити на облік. Тоді вона буде мати безкоштовний патронат", - розповіла свідок, приватний нотаріус Юлія Попович.

Також суд заслухав оперативника, який у серпні допитував німецьке подружжя у Краковці. Німець Александер запевняв, що розлучений із жінкою, яка його супроводжувала тоді, і підтримує з нею дружні стосунки. Чоловік розповів, що через те, що пройшов стерилізацію, не може мати більше дітей, тому через соцмережі дізнався про альтернативне усиновлення. І так натрапив на посередницю Оксану. Та оперативник запідозрив брехню і виявив, що німець та Вікторія ніколи не бачились, тож не могли мати спільну дитину.

"Він казав, що з біологічною матір'ю дитини вони познайомилися в Німеччині чи в Україні, не пригадую точно. В ході перевірки по наявному обліку зрозумів, що вони між собою ніколи не контактували, тобто ні він в Україні не був, ні вона в Німеччині", -зазначив оперативник прикордонної служби "Краковець" Олександр Тимчук.

Далі суд збирається заслухати нових свідків у справі торгівлі людьми. Обвинувачення готує ще й відеодокази. У цій справі підозрюваним загрожує від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна. Для посередниці, каже прокурор, це не перша така справа.

"Посередниці заплатили за її послуги (т.зв. альтернативне усиновлення) 13 тисяч 750 гривень, наскільки я пригадую, це була тисяча євро. Ми не змогли довести, що матір дитини отримала будь-які кошти. За аналогічним фактом розслідується справа в місті Києві. Тільки там, відповідно, інша мама, інші батьки. Єдине спільне, це мама, яка мала намір віддати дитину і підшуковувала потенційних батьків через посередницю Оксану", - розказав прокурор Сергій Криштанович.

Тим часом дитині Вікторії уже сім місяців, вона перебуває у будинку дитини.

"Дитина є соматично здорова, практично здорова дитина. За цей час вона не хворіла, добре розвивається, їсть, сміється, реагує... Ніхто з родичів не приходив до неї, не цікавився навіть по телефону. До того ж її відвідування заборонене, поки не закінчиться суд", - розповіла головний лікар будинку дитини №1 Алла Лігостаєва.

Ніхто з рідних за цей час так і не цікавився долею немовляти. Зараз дитина без статусу, її доля вирішиться після винесення вироку суду.

Нагадаємо, у спробі незаконно вивезти дитину підозрюють громадянина Німеччини, посередницю та маму немовляти. Саме німецьке подружжя минулого року намагалося вивезти українську дівчинку. На пункті пропуску Краковець прикордонники виявили, що у іноземців немає усіх документів, аби вивозити новонароджену дитину.

Джерело: zaxid.net. 

Львів у новинах:

У Сихівському районі відкриють перший комплекс для пляжних видів спорту 

Вулицю Городоцьку закривають на ремонт 

У Львові офіційно запрацював велопрокат Nextbike: питання та відповіді

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах