У Львові стартував IV Форум місцевого самоврядування: виступ Віталія Кличка

Новина - Події - У Львові стартував IV Форум місцевого самоврядування: виступ Віталія Кличка

Новина - Події - У Львові стартував IV Форум місцевого самоврядування: виступ Віталія Кличка

Події
07 квiтня 2016 11:31

Львів стає майданчиком для професійних дискусій. У місті стартував IV Форум місцевого самоврядування, який організовує Інститут міста за ініціативи Львівської міської ради. Захід є платформою для обміну досвідом та обговорення актуальних проблем і перспектив у сфері місцевого самоврядування, підвищення ролі органів місцевого самоврядування у забезпеченні розвитку держави. Учасників та гостей форуму привітав міський голова Києва Віталій Кличко.

"Місцеве самоврядування – одна з ключових складових, від якої залежить наше майбутнє. Це базова річ, фундамент всіх змін, які проходять в Україні. Якщо людина буде думати, що Київ – це я, Львів – це я, Дніпропетровськ, Франківськ, Запоріжжя – це я, це означає, що людині не байдуже, що вона відповідальна за все, що відбувається в його домі, під`їзді, мікрорайоні, районі, місті, країні. Це ключові речі.

Ми повинні обмінюватись думками, давати гарний приклад. Впевнений в тому, що сьогодні на Форумі у нас буде можливість обговорити ключові проблеми місцевого самоврядування, ключові виклики, які нам потрібно подолати. Тільки розвиваючись, допомагаючи один одному, ми можемо вирішити ключові проблеми. Впевнений, що ці проблеми однакові як в Києві, у Львові, в Донецьку. Впевнений, що Україна буде єдиною. Люди змінились, система, на жаль, ще залишилась стара. Нам треба змінити цю систему, місцеве самоврядування – один з ключових напрямків, де треба дати відчуття кожному українцю, що він відповідальний і він впливає на події, які відбуваються в його місті та країні. Успіх кожної людини, успіх кожного регіону – від цього залежить успіх нашої країни", – зазначив Віталій Кличко, голова Асоціації міст України, міський голова Києва.

Відзначимо, що у дводенному Форумі беруть участь понад 200 представників органів місцевого самоврядування, міжнародні та українські експерти у сфері розвитку міст та муніципальної політики. Окрім того, під час Форуму відбудеться виїзне засідання комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. За підсумками Форуму буде сформовано резолюцію, яку учасники скерують центральних органів законодавчої та виконавчої влади України.

Стежити за прямою трансляцією Форуму можна на сторінці.

Львів у новинах:

У мерії збираються запустити трамвай з Сихова на вокзал

Львів'янину на замітку: з травня лікарям і вчителям підвищать зарплатню

У Львові влаштовують воркшоп із облаштуванням радянських двориків: як долучитись

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах