Як виглядає найсучасніший японський завод на Львівщині: фоторепортаж

Новина - Події - Як виглядає найсучасніший японський завод на Львівщині: фоторепортаж

Новина - Події - Як виглядає найсучасніший японський завод на Львівщині: фоторепортаж

Події
14 квiтня 2016 20:55

Сьогодні неподалік Львова відкрили перший завод "Фуджікура Аутомотів Україна Львів", хоча саме виробництво запустили ще у січні цього року. На церемонію офіційного відкриття прибули Президент України Петро Порошенко, Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі, генеральний директор "Фуджікури Аутомотів Україна Львів" Хорхе Гарсія, міський голова Львова Андрій Садовий, голова ЛОДА Олег Синютка тощо. Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, до цього перемовини між інвестором та містом тривали 5 років, повідомляє ЛМР.

Читайте також Як Порошенко з Садовим ходили на каву

Як виглядає найсучасніший японський завод на Львівщині: фоторепортаж фото

Як виглядає найсучасніший японський завод на Львівщині: фоторепортаж фото 1

Японська компанія "Fujikura" з понад сторічною історією та більш, ніж 50 тисячами працівників у всьому світі відкрила завод у с. Підрясне, що поблизу Львова. Тут виготовляють кабельні мережі для провідних європейських автомобільних виробників, згідно з японськими стандартами якості. Наразі завод виготовляє продукцію лише для марки "Volkswagen". За тиждень продукують до мільйона кабелів.

Як виглядає найсучасніший японський завод на Львівщині: фоторепортаж фото 2

Як виглядає найсучасніший японський завод на Львівщині: фоторепортаж фото 3

"Це дуже важливий час для України – відкриття такого заводу. Усе почалося рік тому, коли президент компанії Фуджікура звернувся до мене в моєму офісі в Києві і запропонував таку ініціативу. Я підготував йому інформацію про Україну, і все це призвело до такої знаменної події. Україна славиться високим рівнем освіченості своїх громадян, і тому є дуже хорошим прикладом для інвестицій. Я думаю, це відкриття стане хорошим прикладом і заохоченням для інвесторів як з Японії, так і з усього світу. Японія завжди підтримувала територіальну цілісність України, вона навіть вжила санкцій проти Росії, тож продовжить підтримувати Україну на цьому шляху. Наступний рік стане роком Японії в Україні, і я сподіваюсь, що він стане наступним кроком у розвитку відносин між двома країнами", - зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі.

Як виглядає найсучасніший японський завод на Львівщині: фоторепортаж фото 4

Як виглядає найсучасніший японський завод на Львівщині: фоторепортаж фото 5

"Компанія "Фуджікура" має 20 заводів по всьому світу. Наші заводи та офіси розташовані в Європі, у таких країнах, як Румунія, Іспанія, в Північній Африці, в Марокко. Ми зосереджуємо всі наші зусилля на роботі в автоіндустрії. Історія компанії дуже довга. Ми працюємо 135 років. Така довга історія роботи – це дуже рідкісний приклад, думаю, він свідчить на користь нашої компанії і це позитивна ознака. Я думаю, те, що українці мають можливість працювати в себе вдома – це також дуже позитивний та приємний результат. Я бажаю Україні стати сильною і заможною державою", - зазначив віце-президент компанії "Фуджікура" Акіра Сасагава.

На першому етапі проект розпочався із відкриття виробничого комплексу, площею 11 500 квадратних метрів, а вже упродовж наступних трьох років компанія планує збільшити площу приміщень до 30 000 кв м. Загалом компанія має працевлаштувати 3 тис осіб.

Як виглядає найсучасніший японський завод на Львівщині: фоторепортаж фото 6Як виглядає найсучасніший японський завод на Львівщині: фоторепортаж фото 7Як виглядає найсучасніший японський завод на Львівщині: фоторепортаж фото 8Як виглядає найсучасніший японський завод на Львівщині: фоторепортаж фото 9Як виглядає найсучасніший японський завод на Львівщині: фоторепортаж фото 10

Як виглядає найсучасніший японський завод на Львівщині: фоторепортаж фото 11

Фото прес-служби Президента та ЛМР

Довідка

Японську компанію Fujikura Ltd. офіційно заснували ще 1910 р у м. Токіо, однак її європейське представництво відкрили аж через 78 років – у 1988 р., на південному заході британського Лондона. Це – провідний світовий виробник пристроїв для зварювання оптичного волокна, а також обладнання для монтажу, вимірювання і тестування, які Fujikura постачає телекомунікаційним компаніям у всьому світі.

Основна продукція компанії – оптичні системи передачі даних, мережеві системи, електроніка, енергетичні системи, дроти з покриттям, обмотувальні проводи, електронні матеріали для обладнання, металеві матеріали.

Загальна кількість працівників у всьому світі – 52409 осіб, станом на середину 2013 р.

У Європі компанія має 3 представництва:

  1. ТзОВ Фуджікура Європа (Fujikura Europe Ltd., Англія) – спеціалізується на продажах.

  2. ТзОВ Фуджікура Аутомотів Європа (Fujikura Automotive Europe GmbH, Німеччина) – технічне обслуговування.

  3. ТзОВ Фуджікура Аутомотів Європа (Fujikura Automotive Europe АТ, Іспанія) – кабелі.

    Упродовж останніх десяти років Fujikura Європа вагомо зросла і сьогодні займає площу 14 тис. кв футів у Чессінгтоні (графство Суррей), де розміщено адміністративний офіс з продажів, центр технічної підтримки, а також цехи для ремонту і техобслуговування.

Львів у новинах:

До Львова прибув Петро Порошенко

Компанія Fujikura шукає ще 300 працівників у Львові

Як святкуватимемо День Львова: повна програма

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах