У львівських школах відкриють вечірні класи

фото з сайту vn.20minut.ua

фото з сайту vn.20minut.ua

Події
15 квiтня 2016 11:31

Наступного року у Львові на базі загальноосвітніх навчальних закладів відкриють вечірні і заочні класи, повідомила у коментарі ІА ZIK повідомила в.о. начальника управління освіти Львівської міськради Зоряна Довганик.

Вона розповіла, що у Львові функціонує п’ять вечірніх шкіл: "Деякі з них проводять навчання на базі виправних закладів, тобто колоній. Інші працюють як окремі вечірні школи. Вони мають різні форми навчання – і вечірня, і заочна. Окрім того, у деяких школах внаслідок об’єднання вечірньої і загальноосвітньої шкіл функціонує загальноосвітній навчальний заклад із різними формами навчання".

За її словами, зараз міська влада думає про відкриття вечірніх чи заочних класів на базі загальноосвітніх навчальних закладів.

"На сьогодні ми опрацьовуємо мережу на наступний рік. Тому це (де з’являться такі вечірні і заочні класи, – ред.) буде відомо до середини літа", – повідомила Довганик.

Водночас Портал депутатів Львівської міськради з посиланням на голову депутатської гуманітарної комісії Тетяна Іванів повідомляє, що у Львові реорганізують вечірню СЗШ №12 шляхом приєднання її до ЗСШ "Лідер" з подальшим відкриттям спеціальних класів для навчання дітей з вадами слуху.

За словами Тетяни Іванів, приєднання вечірньої ЗСШ №12 до школи "Лідер" дасть змогу забезпечити ефективне навчання та покращити матеріально-технічну базу навчальних закладів. У вечірній СЗШ №12, що розташована на вул.Личаківській, 148 у м. Львові, навчання проводиться за вечірньою та заочною формами. У ній працюють 12 вчителів, навчається 87 глухих і слабочуючих учнів в 11-х класах. Разом з тим, у ЗСШ "Лідер" на вул. Некрасова, 59 функціонує три класи заочної форми навчання, в яких навчається 45 учнів та 10 класів денної форми навчання. Поміж тим, потужність навчального закладу – 800 учнів.

"Власне, чому був "Лідер"? Це школа з великою потужністю. Зараз вона заповнена лише на чверть. З метою ефективного використання приміщень, організації мережі навчальних закладів, покращення умов для навчання тих дітей, що навчаються у вечірній школі, відділ освіти Личаківського району запропонував реорганізувати навчальний заклад: приєднати вечірню школу до школи "Лідер", – пояснила Зоряна Довганик. 

Львів у новинах:

Контролюй: на сайті міськради з’явилася карта бюджета Львова

Як святкуватимемо День Львова: повна програма

Скільки буде коштувати оренда квартири у Львові на травневі свята

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах