У Львові півсотні молодиків намагались зірвати концерт " Неангелів"(відео)

фото з сайту rushit.pro

фото з сайту rushit.pro

Події
21 квiтня 2016 13:06

Півсотні молодих хлопців із батальйонів "Азов", "ОУН", "Правий сектор", "Білі горвати" та інших намагались зірвати у Львові концерт групи "Неангели" ввечері 20 квітня. Чоловіки загородили у два ряди вхід до оперного театру, де мало відбутись дійство. Навіть дійшло до штовханини з правоохоронцями, повідомляє zaxid.net.

Організатори пікету розповіли, що хочуть привернути увагу до теми збільшення квот на українську музику в радіоефірі до 30 відсотків. Одним із виконавців, які виступили проти збільшення кількості україномовного продукту, був гурт "Неангели".

"У Верховній Раді зареєстрований законопроект, за яким 30 відсотків в радіоефірах має належати українській музиці. Кілька артистів і гуртів підписали петицію, щоб скасувати таку квоту, і ми вважаємо такі дії антидержавними, тому що зараз тотальна русифікація на телебаченні, радіо  російська музика і серіали. Ми будемо проводити такі акції і до інших, недружніх до українських квот артистів", - розповів організатор акції Антон Петрівський.

Хлопці вигукували "Слава Україні!" та пояснювали обуреним відвідувачам концерту, чому проводять цю акцію: "Частина з тих людей воювали на сході України у російсько-українській війні. Вони захищали Україну на сході і захищають українську мову тут, у Львові".

Святково одягнені поціновувачі творчості групи "Неангели" скаржились на акцію та казали, що музика немає нічого спільного до політики.

"Ми в шоці просто, треба було робити до того акцію, щоб білети не продавали. Квитки уже куплені, а нас не пускають на концерт. Ми не є фанати, я з доцею прийшла підтримати. Але чого би не подивитися", - розповіла Ірина.

"Ми прийшли на концерт, хочемо попасти, не можемо, не дають. Ми знаємо, що це за акція, але ми не підтримуємо цю думку. Вважаємо, що нема чого пхати музику до політики", ? розповіла відвідувачка концерту Ангеліна.

Один із учасників акції підійшов із мачете до банера гурту та розірвав його. Неподалік стояла поліція, яка відразу ж і схопила хлопця. Та їх оточили інші учасники акції, почалась штовханина, тож юнака відпустили.

Кілька хвилин по сьомій, коли мав розпочатися концерт, учасники акції протесту розступилися і пропустили відвідувачів в оперний. За їхніми словами, вони домовилися з адміністрацією театру про те, що такі артисти більше не виступатимуть у цьому місці.

До слова, майже усі квитки на концерт російськомовної групи були продані.

Нагадаємо, йдеться про законопроект № 3822 "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)". Згідно із законопроектом квота 50% музичних творів українських авторів і виконавців має вираховуватись не від щотижневого, як зараз, а від щодобового обсягу мовлення. Також хочуть додатково запровадити квоту пісень державною мовою в розмірі 75% від загального обсягу пісень українських авторів і виконавців. Радіостанції повинні будуть дотримуватись такої квоти рівномірно протягом усього ефіру. 55 українських виконавців та музичних гуртів не підтримали та засудили ініціативу, що стосується проекту змін до Закону "Про телебачення і радіомовлення" (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах).

Львів у новинах:

Львів'янин скуповує георгіївські стрічки, щоб "карати" автохамів 

Львів’янину на замітку: перереєструвати авто відтепер можна онлайн 

Львів'яни дізнаватимуться про рух транспорту через QR-коди 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах