В Україні можуть подешевшати імпортні ліки: скасують сертифікацію

фото з сайту apteka-ds.com.ua

фото з сайту apteka-ds.com.ua

Події
21 квiтня 2016 18:20

Кабінет міністрів України на засіданні, яке відбулось, у середу, 20 квітня, прийняв рішення скасувати сертифікацію та експертизи ліків, які вже пройшли цю процедуру в США, країнах ЄС, Швейцарії, Японії, Канаді, Австралії. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці у facebook.Зокрема, щойно прийняте рішення Кабміну стосується лікарських засобів, які вже пройшли сертифікацію в США, країнах ЄС, Швейцарії, Японії, Канаді, Австралії.

"Ми довіряємо експертизі цих країн і немає потреби робити довготривалу експертизу в Україні", - написав Володимир Гройсман.

Серед затверджених Урядом першочергових кроків: скоротити строк експертизи лікарських засобів, переглянути ліміти контрактів, а також вимоги до упаковки ліків з метою їхнього здешевлення для українців. 

За словами Прем’єр-міністра України, демонополізація і дерегуляція фармацевтичного ринку розширить доступ якісних ліків на український ринок, підвищить конкуренцію, усуне корупційні зловживання, що і призведе, в результаті, до зниження цін. Саме цим шляхом ми будемо рухатись і далі.

Джерело: tvoemisto.tv

Львів у новинах:

Львівянину на замітку: зареєструвати СПД та юридичну особу відтепер можна онлайн 

В центрі Львова на місці кафе-бару з'явиться музей АТО 

Де у Львові на початку травня не буде світла 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах