Хлопці у балаклавах знесли паркан навколо скандального будівництва у Львові (фото, відео)

Новина - Події - Хлопці у балаклавах знесли паркан навколо скандального будівництва у Львові (фото, відео)

Новина - Події - Хлопці у балаклавах знесли паркан навколо скандального будівництва у Львові (фото, відео)

Події
22 квiтня 2016 14:50

Цивільний корпус полку "Азов" "Сокіл", "Білі горвати", добровольчий батальйон ОУН за 20 хвилин зруйнували огорожу будівництва сучасного п’ятиповерхового офісного центру на розі вул. Стефаника-Чайковського у Львові.

За словами будівельників, близько 40 молодих хлопців зненацька навідалися на будмайданчик і за 20 хвилин розгромили його огорожу.

Хлопці у балаклавах знесли паркан навколо скандального будівництва у Львові (фото, відео) фото

"Почали ламати ворота, вламалися на територію, обікрали пожежний щиток, вкрали сокиру, лопату", – повідомив працівник будівництва Ілья Крістьянов.

Також хлопці зірвали паспорт об’єкта і разом з ним пішли до прокуратури Львівської області. Як нам повідомив адвокат голови ГО "Білі горвати" Андрія Сеньковського – Андрій Федоришин, до таких дій активісти вдалися, бо забудовники не виконують припису ДАБІ про нібито заборону будівництва.

Хлопці у балаклавах знесли паркан навколо скандального будівництва у Львові (фото, відео) фото 1

Фото з "Варти-1"

"От є припис, датований 3 березня 2016 року, архбудінспекції щодо припинення будівельних робіт. Відповідно є зобов’язання щодо припинення будівельних робіт. Оскільки досі так ніхто й не намагається виконати припис, то ж мусить хоч хтось щось робити", – пояснив Андрій Федоришин.

Втім, у приписі ДАБІ, копію якого подаємо нижче, зовсім не йдеться про заборону будівництва. А чітко написано "Припис про усунення порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил".

Хлопці у балаклавах знесли паркан навколо скандального будівництва у Львові (фото, відео) фото 2

Хлопці у балаклавах знесли паркан навколо скандального будівництва у Львові (фото, відео) фото 3

У документі головний інспектор будівельного нагляду Роман Федів за результатами позапланової перевірки встановив, що забудовник має усунути порушення, а саме внести підпис інженера технічного нагляду, вказати потужності, продуктивність, корисну площу споруди, що будується, та дати відомості щодо того, хто затверджував проект, і дату затвердження.

Представникові людей в балаклавах вдалося поговорити з в.о. прокурора прокуратури Львівської області. Вони домовились зустрітись ще раз у вівторок.

"Буде збиратись громадськість, будуть запрошувати забудовника, який, власне, будує цю забудову, будуть запрошувати ще інші органи впливу, які можуть призупинити це. І будуть громадські слухання, будемо вирішувати, що буде дальше", – сказав керівник львівського обласного "Соколу" Богдан Федун.

Нагадаємо, у центрі Львова, на вул. Чайковського, 31, на місці існуючого двоповерхового будинку будують сучасний п’ятиповерховий офісний центр. За документами, це має бути реконструкція з надбудовою трьох поверхів. Зараз там робітники розібрали всі стіни і добрались до фундаменту будинку.

Джерело: zaxid.net. 

Львів у новинах:

Львів'янину на замітку: п'ять речей, які треба знати про безвізовий режим

У Львові заборонили концерти артистів, лояльних до Росії

Батькам на замітку: де у Львові збудують нові дитячі майданчики 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах