У львівському аквапарку прокоментували загибель хлопчика у київському ТРЦ

Новина - Події - У львівському аквапарку прокоментували загибель хлопчика у київському ТРЦ

Новина - Події - У львівському аквапарку прокоментували загибель хлопчика у київському ТРЦ

Події
26 квiтня 2016 14:53

Хто винен, що чотирирічний Єлисей захлинувся в дитячому басейні з штучними хвилями. Батьки, які не догледіли за дитиною або рятувальники аквапарку, вчасно не помітили потопаючого хлопчика?

Нагадаємо, київська поліція почала розслідування за фактом загибелі трирічного хлопчика в аквапарку ТРЦ "Дрім Таун". У прес-службі відомства повідомили, що вже опитані свідки та вивчені записи з камер спостереження. - Відомо, що дитина перебувала в аквапарку з батьком, бабусею і старшою сестрою. Вони в якийсь момент відійшли, а малюк залишився в дитячому басейні, - розповіли "КП в Україні" в прес-службі столичної поліції.

Потопаючого малюка помітила одна жінка. Вона і покликала на допомогу. Однак, врятувати дитину так і не вдалося.

"КП в Україні" дізналася, наскільки широкі повноваження рятувальників в питанні безпеки дітей.

- За безпеку неповнолітніх дітей відповідають батьки. Ми не можемо їм вказувати, в басейні якої глибини в дитячому або професійному плавати з дитиною, - розповів фахівець маркетингового відділу львівського аквапарку. - Рятувальні жилети не передбачені. Але знову ж за бажанням батьків ми видаємо дитячі надувні круги, дошки для плавання. Все це знаходиться в громадському користуванні.

Безумовно, в прямі обов'язки рятувальників входить не допустити нещасного випадку. Всі вони професійні плавці, випускники спортивних вузів і пройшли спеціальну програму підготовки. І відповідати перед законом доведеться їм. Але не тільки.

- В даному випадку несуть відповідальність, як рятувальники аквапарку, так і його директор, - вважає київський адвокат Іван Ліберман. - Адміністрація повинна кожного відвідувача ознайомити з технікою безпеки на воді. А дітям в обов'язковому порядку видавати рятувальні жилети. Адже вода є фактором підвищеної небезпеки. А ось засновники даної компанії ніякої особистої відповідальності не понесуть.

Рятувальника, який чергував в той фатальний день, відсторонили від роботи. В Оболонському районному відділенні міліції Києва повідомили про відкриття кримінальної справи. Ведеться слідство за трьома статтями: нещасний випадок, невиконання батьками обов'язків по догляду за дітьми і службова недбалість.


Батьків потонув в аквапарку хлопчика можуть позбавити прав?


Соціальні служби про сім'ю Артемчук поки нічого не знають. Про це повідомили в службі у справах дітей Оболонського району Києва.

- Коли нам надійде офіційне повідомлення з поліції, ми перевіримо, в яких умовах проживає сім'я, що ця за сім'я. Але поки поліція нам ніякої інформації не передавала, - розповідає заступник начальника служби у справах дітей Оболонського району столиці Світлана Карпенко.

Разом з цим вона не виключає, що стався нещасний випадок, а дитина виховувалася в благополучній родині. Якби вони були асоціальними, то навряд чи змогли б дозволити собі відпочивати в аквапарку. До трагедії на обліку сім'я не перебувала. І про позбавлення батьківських прав поки мова не йде.

Але якщо правоохоронці доведуть провину батьків, це загрожує покаранням аж до позбавлення батьківських прав.

Відомо, що у сім'ї ще є 5-річна донька, а пару місяців тому на світ з'явилася друга дівчинка. Сусіди родини стверджують, що вони були привітними і чуйними людьми і нічого поганого про них сказати не можуть. Правда це чи ні - з'ясується в процесі слідства.

У акварпарку, де сталася трагедія нічого дізнатися не вдалося. Від коментарів журналістам там відмовилися.

Львів у новинах:

На львівському м'ясокомбінаті розповіли звідки в ковбасі взявся олівець

Зростання тарифів і зарплат: що зміниться для львів'ян з 1 травня 

Два райони Львова залишилися без гарячої води 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах