В центрі Львова собака загриз кролів (фото)

Новина - Події - В центрі Львова собака загриз кролів (фото)

Новина - Події - В центрі Львова собака загриз кролів (фото)

Події
27 квiтня 2016 15:23

У Львові на великодньому ярмарку загинули три кролі, яких утримували в загоні навколо великої декоративної писанки на проспекті Свободи. Тепер організатори ярмарку стверджують, що цього року на ярмарку тварин більше не буде.

25 квітня свідки оприлюднили у соцмережі фото загиблих кроликів. За словами директора Львівського еколого-натуралістичного центру Ігоря Антаховича, це були карликові декоративні кролики різних забарвлень, яких спеціально відбирали для ярмарку.

В центрі Львова собака загриз кролів (фото) фото

Загиблі кролі на ярмарку в центрі Львова (фото "Варти1")

Львів’яни припускали, що тварини могли загинути через неправильне харчування або від переохолодження, адже в той день у Львові була холодні погода і навіть випав сніг. 

Однак організатор ярмарку стверджує, що кроликів задушив бродячий пес. Як розповіла ZAXID.NET арт-директор ТзОВ "Львівські ярмарки" Ольга Гренюх, кролики були в загоні навколо великої писанки цілодобово, але загинули вони не від переохолодження. "Ми кролів пильнували, годували, поїли, тримали їх у нормальних умовах. Вони були обгороджені парканом і сіткою. Але зранку через огорожу перескочив великий бродячий пес і задушив трьох кролів", – сказала Ольга Гренюх.

За її словами, пса помітили охоронці, коли він вже потрапив до вольєру. Пес встиг задушити трьох кролів, ще чотирьох вдалося врятувати.

"Мертвих кролів ми поховали за містом. Живих кролів повернули до еколого-натуралістичного центру", – зазначила Ольга Гренюх. Вона також наголосила, що на ярмарку вже кілька років поспіль були різні тварини – кролі, кози, вівці, курчата, але подібних інцидентів раніше не траплялося.

В центрі Львова собака загриз кролів (фото) фото 1

Четверо кроликів вижили, їх повернули до еколого-натуралістичного центру (фото "Варти1")

Директор Львівського еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович також розповів, що організатори ярмарку відшкодували вартість кроликів – по 200 грн за одного загиблого.

Разом з тим, через випадок з кролями організатори ярмарку вирішили цьогоріч відмовитись від "живих декорацій". У цьому запевнила Ольга Гренюх. Чи будуть використовувати тварин під час ярмарків у наступних роках, наразі не відомо. 

Однак директор еколого-натуралістичного центру наголошує, що якщо організатори й захочуть у подальшому брати тварин для участі в ярмарках, їм доведеться краще дбати про охорону. "Працівники еколого-натуралістичного центру були біля писанки і бачили, як люди безконтрольно перелазили через огорожу до кроликів. Так не має бути. Я наголосив організаторам, що на майбутнє їм треба більш ретельно підбирати охоронців і пояснювати їм їхні обов’язки", – сказав він.

В центрі Львова собака загриз кролів (фото) фото 2

Зараз у вольєрі біля писанки тварин немає

Нагадаємо, у 2016 році вперше Львівська міськрада оголосила конкурс на організацію великоднього ярмарку. Проте на конкурс подалася лише одна фірма – ТОВ "Львівські ярмарки", яка організовувала подібні заходи й у минулі роки. Цьогоріч ярмарок розпочався 22 квітня і триватиме до 16 травня.

Читайте також: 

Куди поїдуть відпочивати львів'яни на травневі свята та Великдень

Як відпочиваємо на травневі свята 2016 та Великдень в Україні 

Великдень в Гаю, Обливаний понеділок та парад: як Львів святкуватиме своє 760-річчя

Львів'янину на замітку: де можна посмажити шашлики і не нарватися на штраф

Відпочиваємо активно: куди поїхати зі Львова на вихідні

Вело-пікнік, свято бороди та кавуновий фест: як розважатимуть у Парку культури

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах