Війна війною, а потяг Львів-Москва ходить за розкладом

фото з сайту zz.te.ua

фото з сайту zz.te.ua

Події
29 квiтня 2016 14:40

Регулярно щодня зі Львова відправляється швидкісний поїзд 074 Львів-Москва, який обслуговує Львівська залізниця.

Як повідомили IA ZIK у прес-центрі Львівської залізниці, за понад два роки війни на Донбасі курсування поїзда не припинялося. За майже добу можна дістатися з "бандерівського" Львова до столиці окупанта, і так само у зворотному напрямку.

Попри дороговизну квитків зі Львова до Москви (2030 грн у плацкартному і 3470 грн – у купейному вагонах) потяг досить популярний серед пасажирів.

"Поїзд – двогрупний. Їдуть поїзди зі Львова та Ковеля. У Києві вони об’єднують вагони і до Москви курсує один поїзд. Його загальна заселеність 70-80%", – повідомили у прес-центрі Львівської залізниці.

Зі Львова відправляється у середньому 10 вагонів, хоча може бути й більше. "Все залежить від потреби пасажирів", – зазначають на залізниці.

Для прикладу, 23 квітня зі Львова цим поїздом відправилися 320 пасажирів. Цілком імовірно, не всі поїхали саме до Москви, але цифра досить показова.

Неофіційно провідники зазначають, що поїздом користуються переважно українські заробітчани та люди, які мають родичів у Росії. А от, чи прибувають у зворотному напрямку до Львова провокатори, зокрема, на 1 та 9 травня, – питання до СБУ.

Відправився поїзд до Москви і вранці 29 квітня – за два дні до Великодня. Щоправда, деяким пасажирам та працівникам залізниці не сподобалося те, як момент посадки у потяг та його відправлення фотографував кореспондент IA ZIK.

Загалом, за повідомленням "Укрзалізниці", до Росії продовжують курсувати 19 поїздів сполученнями: Київ-Москва, Харків-Москва, Одеса-Москва, Львів-Москва, Дніпропетровськ-Москва, Сімферополь-Москва, Севастополь-Москва, Миколаїв-Москва, Жмеринка-Москва, Констянтинівка-Москва, Київ-Санкт-Перербург, Харків-Санкт-Петербург, Дніпропетровськ-Санкт-Петербург, Київ-Адлер, Київ-Кисловодськ.

Як повідомлялося, у 2016 році Росія скасувала пасажирські потяги в Україну, пояснюючи такі дії різким падінням пасажиропотоку на цьому напрямку. 

Львів у новинах:

Інтернет вразила давка на польському кордоні у Львівській області (відео) 

Де і коли у Львові освятити пасху: розклад богослужінь 

В Парку культури у Львові замість кінотеатру буде ресторан 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах