У Львові розпишуть Святоюрський мур

фото з сайту zabytki.in.ua

фото з сайту zabytki.in.ua

Події
04 травня 2016 14:08

З 5 до 7 травня з 10.00 до 17.00 год. біля церкви Святого Юра (Святоюрська гора, вул. Листопадового чину) буде здійснений монументальний розпис на тему "Ангели-хоронителі наші, які удень так і вночі будьте Україні до помочі".

Завершують розпис Святоюрських мурів у червня 2016 року талановиті учасники Форуму, які прибувають до Львова 29 травня 2016 року з міст Сєвєродонецька, Маріуполя, Славянська, Кальчика, Хмельницька, Станиці Луганської, Черкас, Одеси, Рогатина та Києва.

"Митрополит Андрей Шептицький особливого означення надавав творчому розвитку особистості, вважаючи культуру основним засобом утвердження державності та наголошував, що "занепад культури якогось народу – це більша трагедія, ніж упадок держави, яку легше відзискати, ніж відродити силу культури власного народу".

Міжнародний форум мистецької творчості "Золотий мольберт слідами Мойсея українського Духа" на Львівщині розпочався цього року у Львові 3 березня системою науково-мистецьких семінарів з проблем художньої культури України, серією конкурсів, фестивалів, арткласів, пленерів, виставок для дітей та молоді науково-практичних конференцій з образотворчого мистецтва України для педагогів та батьків, спрямованих на вихованням художньо-естетичної культури та розвиток творчого мислення Особистості Людини й завершується 19 грудня 2016 року Всеукраїнською науково-практичною конференцією "Художня культура України – гідна частина та окраса світової", - розповіли організатори.

Форум "Золотий мольберт слідами Мойсея українського Духа" заснований Ольгою Михайлюк у 2003 році на базі БФ "Львівська дитяча галерея" з метою відродження виховних ідей та дороговказів Митрополита Андрея Шептицького.

Цього року Форум проходить під патронатом Преосвященного Владики Ігоря за підтримки Львівської обласної адміністрації, Львівської міської та обласної рад, фонду Шептицьких і мецената української культури.

Композиція буде створена за мотивами українських художників-стипендіатів Митрополита Андрея Шептицького на стінах Собору Св. Юра завдяки благочинній підтримці мецената української культури Олени Демченко.

У розписі візьмуть участь близько 120 осіб, переможці заочного туру МКПМ "Золотий мольберт слідами Мойсея українського Духа" від дня міста до Дня захисту дітей.

Контактна особа: Ольга Михалюк, керівник благодійного фонду "Львівська дитяча галерея", тел.  067 84 39 767.

Детальніша програма за посиланням 

За довідками звертатися: mihajluk@gmail.com

Деталі на сайті 

Львів у новинах:

Як Львів святкуватиме своє 760-річчя (оновлена програма)

Гід по травневим святам у Львові: де зупинитись, як розважитись, де поїсти

Львів'янка Влада Христенко розповіла про закулісся шоу "Мастер Шеф Діти"

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах