У Польщі українцям платитимуть нарівні з поляками: деталі

фото з сайту unian.ua

фото з сайту unian.ua

Події
05 травня 2016 15:25

Працівникам, які приїхали у Польщу з-за кордону, виплачуватимуть такі ж зарплати, як і полякам. Про це повідомляє польська газета "Rzeczpospolita".

Як пише видання, у 2017 році в силу вступлять поправки до закону про працевлаштування, над якими наразі працює польський уряд. Зміни будуть введені згідно з директивою Євросоюзу.

"Rzeczpospolita" зазначає, що також будуть введені додаткові види дозволів на роботу: дозвіл на сезонну роботу терміном на 8 місяців і короткочасний дозвіл на роботу терміном на 6 місяців.

В даний час, роботодавець подає тільки заяву бюро праці району про бажання працевлаштування іноземця, і він впродовж півроку може легально працювати в Польщі без необхідності отримання дозволу.

Видання вказує, що кожного року польські роботодавці приймають на роботу близько 550 тис. працівників з-за кордону, в основному, з України. Найчастіше українці йдуть працювати у будівельну та господарську сфери.

Іноземці, котрі приїжджають до Польщі на роботу, заповнюють прірву, що утворилася через масову трудову еміграцію поляків до Західної Європи. На думку видання, після введення змін число іноземних працівників у Польщі може знизитися.

Зазначимо, що раніше видання "Gazeta Wyborcza" писала про те, що ринок праці в Польщі перебуває у настільки добрій ситуації, що до країни охоче їдуть на заробітки мігранти. Від січня до листопада 2015 року у центрах зайнятості Польщі було зареєстровано 720 тис. заяв про надання праці для іноземців. 98% цих заяв подали українці. Державна служба статистики Польщі стверджує, що кількість заяв від українців про працевлаштування порівняно із 2014 роком зросла на 100%.

За минулий рік українці  заробили у Польщі понад 8,4 млрд злотих або 54,6 млрд грн за курсом 2015 року.

Львів у новинах:

У Львові облаштують літературний сквер: де та коли 

У Львові оберуть найкращого кельнера

У Львові проведуть Свято моря, сиру і вина: де і коли 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах