Уряд заборонив вирубку Карпат і звільнив керівника Держлісагенства

фото з сайту mport.ua

фото з сайту mport.ua

Події
12 травня 2016 09:55

Уряд відреагував на звіт міністра екології щодо інспекції національних парків Карпатського регіону

Кабінет міністрів підтримав пропозицію Мінприроди тимчасово припинити рубки в лісах до перегляду регулюючих актів. Про це у середу, 11 травня заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак. Окрім того, він повідомив про звільнення керівника Держлісагентства.

"Уряд підтримав пропозицію Мінприроди щодо тимчасового припинення санітарно-оздоровчих заходів (рубок) у лісах до перегляду Мінприроди, Мінагрополітики, Держлісагенством нормативно-правових актів, які регулюють порядок та правила їх здійснення", – написав міністр у своєму Facebook.

"Рішення про звільнення керівника Держлісагентства прийнято", – заявив Семерак.

Він зазначив, що це рішення стало реакцією уряду на його звіт щодо інспекції національних парків Карпатського регіону, а прем’єр-міністр Володимир Гройсман визначив пріоритетом створення системи, що унеможливить "варварську вирубку лісів".

"У Мінприроди наразі опрацьовується питання призначення керівників установ природно-заповідного фонду за результатами відкритих конкурсів із залученням фахівців, науковців, представників громадських організацій та місцевих громад", – повідомив голова Мінприроди.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві екології заявили, що не можуть контролювати незаконну вирубку лісу, бо не мають впливу на Державне агентство лісових ресурсів, яке у 2012 році було перепідпорядковане Міністерству аграрної політики та продовольства.

Львів у новинах:

Як вирубують Карпати: шокуюча аерозйомка 

Через 10 років Карпати можуть повністю зникнути (відео)

Знімки туристів в Карпатах виявили шалені темпи вирубки лісів

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах