У Львові судитимуться через платні відділення в стоматполіклініках

фото з сайту life.hotmam.com.ua

фото з сайту life.hotmam.com.ua

Події
12 травня 2016 18:01

Суд чергової інстанції підтримав скасування госпрозрахункових відділень у стоматологічних поліклініках. У міській раді Львова готують касацію на рішення суду.

Як уточнили в юридичному управлінні ЛМР, Апеляційний адміністративний суд підтримав рішення Галицького суду про скасування ухвали "Про створення госпрозрахункових відділень стоматологічної допомоги дорослому населенню м. Львова" від 29.01.2015 року, передає прес-служба міської ради.

Начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб вважає рішення суду незрозумілим: "В більшості обласних центрів та інших містах України стоматологічні поліклініки давно переведені на госпрозрахунок або в статус комунальних підприємств неприбуткових чи прибуткових. Законодавець дозволяє офіційні платні послуги в сфері стоматології. Всі обласні центри вже давно вивели це все з тіні. І люди працюють легально, пацієнти легально платять і відповідно вони можуть вимагати якість. В нас це поки що йде через кишеню стоматологів".

За його словами, зараз на утримання стоматполіклінік витрачають 30 млн грн, а ці кошти могли би бути скеровані на утримання інтенсивної терапії дитячої лікарні та палат інтенсивної терапії в інших установах, а також на ремонти шкіл, садочків, доріг тощо.

"Такі відділення [госпрозрахункові] діють у багатьох містах України цілком успішно. В рішеннях Львівської міської ради жодним чином не обмежуються права мешканців міста на стоматологічну допомогу", ? зазначила начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич, адже пільгові категорії та діти могли лікуватись за бюджетні кошти.

Нагадаємо, 29 січня 2015 року міська рада ухвалила створення з 1 липня 2015 року у комунальних міських стоматологічних поліклініках м. Львова госпрозрахункові відділення з надання стоматологічної допомоги дорослому населенню. Створення госпрозрахункових відділень у галузі стоматології дозволить зекономити бюджетні кошти, які можна скерувати на закупівлю обладнання та матеріалів для надання якісних послуг мешканцям, які користуються бюджетними послугами.

У Львові є чотири комунальні стоматологічні поліклініки, штатна чисельність працівників яких становить майже тисячу осіб. Самі медики протестували проти переведення їх на госпрозрахунок.

Львів у новинах:

Пожежа на териконах може спричинити на Львівщині екологічну катастофу 

Як проходить Дитячий книжковий форум у Львові (відео) 

Де розмістять реліквії святого Івана Павла ІІ у Львові 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах