Львів'янин знайшов свій викрадений ровер через інтернет (відео)

Фото взято з сайту shklovinfo.by

Фото взято з сайту shklovinfo.by

Події
13 травня 2016 09:33

Львів'янин Орест Патер гортав оголошення, а натрапив на продаж власного велосипеда. Двоколісний у нього викрали більше місяця тому. Тоді він написав заяву в поліцію, та своє майно знайшов швидше за правоохоронців. Велосипед пропонували на сайті з продажу вживаних речей.

Велосипед Ореста викрали з парковки у внутрішньому дворі більше місяця тому. Знайти його хлопець вже і не сподівався. Втім, гортав оголошення в Інтернеті і натрапив на дуже схожу модель. Продавали велосипед у Львові, тож вирішив вдати з себе потенційного покупця.

"Я не повірив, що це може бути правдою, що крадений велосипед у Львові можуть продавати знов ж таки у Львові, ? розповідає Орест. ? Коли ми з братом прийшли купувати, то я одразу побачив, що це мій ровер. Звіривши номер рами, ми подзвонили в поліцію і, звичайно, далі вже було легко".

Велосипед Оресту збирався продати 15-річний школяр, який хотів за нього суму вдвічі меншу від ринкової вартості. Підлітка із татом одразу ж забрали до райвідділу.

"Стосунку до крадіжки вони не мають, просто мали в наявності велосипед. Все, що я можу сказати. А хто викрав, то будемо з'ясовувати", - каже слідчий Галицького відділу поліції Олександр Паньків.

А от шанси, що знайдуть зловмисника, не надто високі. У Львові від початку року власникам повернули менше третини крадених велосипедів. Та й то за гарячими слідами. Здебільшого, ровери кілька разів перепродують, і виринають вони в інших областях або в розібраному вигляді.

Та постраждати можуть не лише власники, а й люди, які купують крадене. Нерідко законність покупки доводиться відстоювати в суді.

Ігор Чоба вже дев'ять років продає та ремонтує вживані велосипеди. Йому доводилось повідомляти новоспеченим власникам двоколісних невтішні новини. Мовляв, ті придбали крадений велосипед. Ігор легко впізнає транспортні засоби, які бодай колись потрапляли йому до рук. Відтак, сам допоміг знайти власникам щонайменше чотири крадених велосипеди. Тому тим, кому не по кишені новий, радить купувати вживаний у перевірених продавців, або ж вимагати документи.

"Той, хто продає велосипед, він як мінімум має дати наступному власнику якусь розписку про те, що продала така-то особа новому здобувачу. Або він повинен мати документи, що велосипед цивілізовано купувався в якомусь магазині в Україні", ? пояснює Ігор.

Це можуть бути рахунки чи квитанції, навіть якщо велосипед приїхав з-за кордону. І ще варто звертати увагу на ціну. Зазвичай навіть дорогі крадені двоколісні пропонують набагато дешевше.

Джерело: zaxid.net. 

Львів у новинах:

Де розмістять реліквії святого Івана Павла ІІ у Львові

Концертні та спортивні зали, магазини і кав'ярні: у Львові побудують незвичний комплекс

Уряд заборонив вирубку Карпат і звільнив керівника Держлісагенства

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах