Найбільший європейський лоукостер Ryanair веде перемовини зі Львовом

фото corporate.ryanair.com

фото corporate.ryanair.com

Події
13 травня 2016 14:07

Найбільший європейський лоукостер Ryanair придивляється до українського ринку авіаперевезень, зокрема, вже ведуться переговори зі Львовом.

Про це заявив комерційний директор авіакомпанії Девід О'Брайен в інтерв'ю Forbes-Україна.

"Ми ведемо діалог з людьми зі Львова, але не думаю, що ми будемо обговорювати польоти до Одеси. Україна зараз може розглядатися тільки як додаток до наших основних ринків. Такими зараз для авіакомпанії Ryanair є Італія, Іспанія, Велика Британія, Ірландія, Німеччина, де багато затребуваних напрямків значно ближче, ніж Україна", - сказав О'Брайен.

За його словами, в Україні є попит на польоти в багато країн, але найбільше це польоти на Схід, а також Північ, куди Ryanair не має права літати юридично, і навіть фізично не має можливості виконувати ці польоти.

О'Брайен відзначив, що Україна потенційно має великі перспективи для зростання пасажиропотоку, але треба вирішити питання з аеропортами, можливо, передати їх різним приватним інвесторам в концесію, але не за гроші, а під конкретні зобов'язання щодо збільшення пасажиропотоку.

Також, за словами О'Брайена, необхідно скласти план, наприклад, на 30 років, в якому прописати, скільки керуюча компанія повинна залучити пасажирів, і в який термін, і обов'язково слід регулярно перевіряти, чи виконує вона свої зобов'язання.

"Що стосується решти – важливо, щоб відкрите небо насправді існувало не тільки у Львові та Одесі, але і в Києві. А не тільки в двох протилежних кінцях країни. Метою відкритого неба повинен бути зростання кількості пасажирів в аеропортах. Головне для України – не повторювати помилки інших країн: можна продавати аеропорти монополістам. Це стане катастрофою, подивіться на Словенію, Грузію, Грецію", - підкреслив він.

Львів у новинах:

Європарламент знову відклав безвізовий режим для України

Концертні та спортивні зали, магазини і кав'ярні: у Львові побудують незвичний комплекс

Львів’янину на замітку: штрафи за кермування напідпитку будуть збільшені

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах