Реконструкція скверу святого Юра у Львові: дорогу проклали, а лад навести "забули"

Новина - Події - Реконструкція скверу святого Юра у Львові: дорогу проклали, а лад навести "забули"

Новина - Події - Реконструкція скверу святого Юра у Львові: дорогу проклали, а лад навести "забули"

Події
17 травня 2016 11:38

Минув уже рік від початку робіт у сквері Св. Юра у Львові з облаштуванням дороги. Здавалося, робітники мали б нарешті усе довести до ладу, однак вони ще досі цього не зробили.

У Львівській міськраді заявляють, що поки не мають права проводити жодних капітальних робіт у сквері Св. Юра через відкриті судові справи. Та не було жодного слова про те, що не можна довести до ладу територію навколо скверу. А недопрацювання видно неозброєним оком: необлаштовані тротуари під стінами Львівської політехніки, пісок і щебінь з яких розноситься по новій дорозі, невпорядковані доріжки через сквер. Та найбільше вражає пішохідний перехід. Таке враження, що його малювали поспіхом та ще й із закритими очима, адже пофарбували білою фарбою навіть бордюр.

Реконструкція скверу святого Юра у Львові: дорогу проклали, а лад навести "забули" фото

Раніше заступник директора ЛКП "Львівавтодор" Євген Калитич заявляв, що перед Великоднем львівські комунальники наведуть лад на площі та у сквері Святого Юра. Вони вирівняють територію, приберуть її від сміття та насадять квітів. З фотографій, які ІА ZIK надіслали читачі, видно, що територію на початку скверу так до кінця і не вирівняли – на місті, де б мала починатися доріжка, суцільні нерівності.

Реконструкція скверу святого Юра у Львові: дорогу проклали, а лад навести "забули" фото 1

Нагадаємо, у травні минулого року площу Святого Юра закрили на ремонт. 29 липня на площі відкрили пам’ятник митрополиту Андрею Шептицькому, однак облаштування дороги до того часу не закінчили.

Реконструкція площі передбачала зрізання кількох дерев у сквері. Через протести захисників дерев тривалий час у сквері Святого Юра та на площі поруч не проводили жодних робіт, але 12 листопада там знову почали зрізати дерева.

Після цього активісти і місцеві мешканці відновили переговори із міською радою і підписали мирову угоду з мерією.

Наприкінці грудня роботи з облаштування дороги на пл. Св. Юра у Львові завершили.

27 квітня, у Львові приватному транспорту дозволили курсувати дорогою через сквер Св. Юра, якою раніше їздили лише тролейбуси і маршрутки.

Реконструкція скверу святого Юра у Львові: дорогу проклали, а лад навести "забули" фото 2Реконструкція скверу святого Юра у Львові: дорогу проклали, а лад навести "забули" фото 3Реконструкція скверу святого Юра у Львові: дорогу проклали, а лад навести "забули" фото 4Реконструкція скверу святого Юра у Львові: дорогу проклали, а лад навести "забули" фото 5

Львів у новинах:

Дізнайся: чому у травні не буде гарячої води і збільшиться плата за газ 

Львівський програміст запропонував свої послуги в обмін на їжу 

Батькам на замітку: які категорій дітей зможуть влітку безкоштовно відпочити

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах