Львівського кардіолога затримали на хабарі

Фото взято з сайту thekievtimes.ua

Фото взято з сайту thekievtimes.ua

Події
20 травня 2016 09:28

У Львові затримали завідувача одного з відділень Львівського обласного державного клінічного лікувально-діагностичного кардіологічного центру, який вимагав 12 тисяч гривень за безкоштовний кардіостимулятор.

Як розповіли у Департаменті захисту економіки поліції України, до правоохоронців звернулись громадяни, які поскаржились, що завідувач відділення кардіологічного центру вимагає від них 12 тисяч гривень хабара. За ці гроші він пообіцяв видати кардіостимулятор, який повинен надаватися безкоштовно, а також посприяти у проведені операції та оформленні подальшої виписки.

35-річного лікаря затримали 18 травня у державному кардіологічному центрі під час отримання грошей. Зокрема, за виділення пацієнту кардіостимулятора, проведення операції із його встановлення та надання виписки з історії хвороби завідувач взяв від родичів 10 тисяч гривень та платіжний чек про перерахування двох тисяч гривень на розвиток медичного закладу.

У його службовому кабінеті поліцейські вилучили ще 17,9 тисяч гривень, 100 доларів США та 20 євро.

Львівського кардіолога затримали на хабарі фото

За фактом вимагання неправомірної вигоди слідче управління ГУ Нацполіції у Львівській області відкрило кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Завідувача відділення Львівського обласного державного клінічного лікувального-діагностичного кардіологічного центру затримали відповідно до ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Львів у новинах:

Проти жінки, яка нападала на львів'ян з електрошокером, відкрили справу

Віднині у Львові можна стежити за транспортом за QR- кодом

Укрзалізниця відкрила продаж квитків на ще один "літній" поїзд: який саме

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах