Як у Львові відзначили Свято Героїв: фоторепортаж

Новина - Події - Як у Львові відзначили Свято Героїв: фоторепортаж

Новина - Події - Як у Львові відзначили Свято Героїв: фоторепортаж

Події
23 травня 2016 10:09

22 травня до Дня Героїв у Львові пройшла святкова хода за участі воїнів, громадськості, а також представників міської та обласної влади.

Цього дня керівництво області та міста поклали квіти до пам’ятників Р. Шухевичу, С. Бандері, Т. Шевченку; студенти пробігли естафету, а у центрі Львова відбулось урочисте віче і панахида, повідомляє прес-служба ЛМР.

Також цього дня поклали квіти і запалили лампадки на полях почесних поховань на Личакові.

Як у Львові відзначили Свято Героїв: фоторепортаж фото

"Коли говориш людям неправду, ти робиш їх слабкими. Коли говориш людям правду, ти робиш їх сильними. Нам потрібна сильна Україна і нам потрібні сильні, тверді українці. Ми щороку збираємось тут, прославляємо наших героїв, молимось за них. Сьогодні ми маємо нових наших героїв – молодих хлопців, які віддали своє життя за нас з вами, щоб ми сьогодні жили. Ми сьогодні повинні робити і ту роботу, яку вони не зробили. Це наш священний християнський обов’язок", – заявив під час урочистостей міський голова Львова Андрій Садовий.

Як у Львові відзначили Свято Героїв: фоторепортаж фото 1

Після покладання квітів біля пам'ятника Степанові Бандері відбулося громадське віче, учасники якого пройшли святковою ходою до проспекту Свободи.

Як у Львові відзначили Свято Героїв: фоторепортаж фото 2

"Сьогодні ми вшановуємо Героїв, які в різні часи були відважними силою духу і завжди готовими стати в бій за Україну. Це і учасники визвольних змагань, і ветерани війни, і наші новітні герої – учасники АТО. На сьогодні можемо пишатися ними, зокрема достойними воїнами, котрі воюють на Сході. Вже понад 10 тисяч новітніх героїв повернулися додому живими і, на жаль, 240 родин повернули своїх синів навічно. Я б дуже хотів, щоб учасники цього віче завжди шанували своїх героїв та силою слова й невтомною працею утверджували Українську державу", – заявив біля пам'ятника Бандері голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

Як у Львові відзначили Свято Героїв: фоторепортаж фото 3

Зазначимо, що День Героїв в Україні є щорічним святом, що було встановлене на честь борців за волю України. Воно охоплює всі історичні епохи та спрямоване на патріотичне виховання молоді, а також на вшанування українських героїв. Львівська обласна рада прийняла рішення про відзначення цього свята в четверту неділю травня.

Як у Львові відзначили Свято Героїв: фоторепортаж фото 4

Історія ж відзначення Свята Героїв йде ще з 1941 року, коли на Другому великому зборі Організації Українських Націоналістів було встановлено щороку 23 травня святкувати День Героїв.

Львів у новинах:

На Львівщині вибухнуло авто: загинули хлопець та дівчина

У Львові центром міста гуляв голий чоловік (фото)

Вщент: у Львові п’яний водій врізався у стовп

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах