Вуличні заходи в червні: яскраве дозвілля без алергії

Фото взято з сайту medoblako.ru

Фото взято з сайту medoblako.ru

Події
07 червня 2016 16:58

Ось і прийшло до нас довгоочікуване тепло. Як приємно після роботи прогулятися парком і вдихнути чудові аромати трав, акацій, бузку. А на вік-енд можна відвідати який-небудь опен-ейр на природі.  Ось тільки для алергіків це "розкіш". Період цвітіння не приносить їм ніяких приємних вражень. Хочеться тільки одного – щоб він швидше минув.


Коли та як боротися з алергією


Точне число алергіків в Україні невідоме, але, за даними ВООЗ, від різноманітних алергій страждає більше двох мільярдів людей на планеті. Медики констатують, що з кожним роком українці з цією проблемою переносять період загострення все важче. Починається все в квітні-травні, коли цвітуть дерева. У травні-липні масово запилюються злакові та трави, а це ще один відчутний удар по самопочуттю алергіків. Нежить, кашель, першіння в горлі, сльозотеча, свербіж і почервоніння повік – ось найпоширеніші симптоми алергії на пилок.

Власне, як мінімум до середини літа рослини виділяють пилок і ускладнюють життя. Невже, доля алергіка – це відлюдництво в найтепліші та найприємніші літні дні? Зовсім ні! Є дієві засоби, які допоможуть позбутися дискомфорту і не пропустити все найцікавіше.

Вуличні заходи в червні: яскраве дозвілля без алергії фото

Фото: mint.net.ua

Еріус має протизапальну і протиалергійну дію. Щоб повністю звільнитися від неприємних симптомів, дорослим і дітям від 12 років достатньо приймати по одній таблетці на добу, а сироп можуть приймати дорослі і навіть дітлахи від 6 місяців. Варто зазначити, що препарат не спричиняє сонливості.


Алергени в червні


Для зручності львів'ян Vgorode спільно з "Еріус" склав список квітучих рослин, які можуть обтяжувати життя алергікам в червні, а також перелік заходів, які проводяться під відкритим небом в цей період. З "Еріус" алергікам можна сміливо готуватися до виходу на природу.

Найінтенсивніше в червні розпилюють пилок дуб, пирій, ясен, липа, сосна, тимофіївка, осика. Також зашкодити може вільха, клен, соняшник, райграс, подорожник, кропива і костриця.

У першій декаді місяця алергікам краще менше гуляти по нескошеній траві, на луках, у повітрі буде також багато пилку кропиви і сосни. У другій декаді червня в атмосфері є пилок сосни, в низьких концентраціях – пилок липи, жасмину, подорожника, калини, ситника, щавлю та інших рослин. У третій декаді місяця для алергіків, не захищених медикаментами, потенційно небезпечними залишаються галявини, луки, двори з нескошеної травою. Порошать злакові рослини, кропива, рослини сімейств астрових, гречані, мареві, жимолостеві. А ось сосна, щавель і липа вже майже нешкідливі.


Що цікавого буде і чого остерігатися


У Львівському кіноцентрі на вулиці Володимира Великого відкрилась нова кіно-локація – відтепер тут показують кіно на даху. Літній майданчик розпочав свою роботу на початку червня. На даху будуть транслювати нові фільми та ретросеанси, крім того, з 10 червня тут будуть показувати матчі Євро-2016. Пам’ятайте, що квітучий пилок зможе дістати вас навіть над землею. Початок червня "радує" алергіків пилком каштана, сосни, жасмину.

Вуличні заходи в червні: яскраве дозвілля без алергії фото 1

Фото: https://www.facebook.com/lvivfilmcenter/

У львівському центральному парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького пройде ціла низка івентів під відкритим небом. 11–12 червня фестиваль "Велопарк" збере тут всіх львівських любителів велосипедів. У фестивалі візьмуть участь ті, хто користується велосипедом щодня, і ті, хто сідають на нього раз на рік. Всі вони зберуться разом аби показати, що велосипед це не просто засіб пересування, це стиль здорового та успішного життя у колі однодумців.

На відвідувачів фесту чекає: змагання з гірського велосипеду, другий етап Чемпіонату України з велотріалу, змагання з велополо, вело-конкурси й вікторини, веломайстерня та прокат велосипедів, велоквест, дитяча зона від вело-клубу "Колесо Вітрів", виготовлення кастом-велосипеда від Franky Kustom Family,  змагання з Mini Urban Downhill, катання нічним Львовом.

Вуличні заходи в червні: яскраве дозвілля без алергії фото 2

Фото: np-mag.ru

З 24 по 27 червня у парку пройде Alfa Jazz Festival – джазовий фестиваль міжнародного масштабу, який збере кращих джазових музикантів світу.

Вуличні заходи в червні: яскраве дозвілля без алергії фото 3

Фото: downtown.ru

В ці ж дні у парку відбуватиметься гастрономічний фест "Львів на тарілці", де львів’яни та гості міста, гурмани, експерти, ресторатори дегустуватимуть страви львівської кухні, традиційні напої та регіональні сезонні продукти, будуть ділитися сімейними рецептами, дискутуватимуть в приводу сучасної місцевої кухні, і все це під традиційний музичний супровід.

Вуличні заходи в червні: яскраве дозвілля без алергії фото 4

Втім, територія парку потопає в зелені, і нескошена трава тут є в надлишку, тому всі алергени будуть в наявності.

А в Горіховому гаю з 18 по 19 червня пройде "Гармидер" – фестиваль українських виробників, створений з метою популяризувати соціальне підприємництво та товари вітчизняного виробництва. Тут можна буде пошопитись, смачно поїсти і добре розважитись. Але варто пам’ятати, що в ця зелена зона також багата на алергени.

Вуличні заходи в червні: яскраве дозвілля без алергії фото 5

Фото з фейсбук-сторінки івенту 

Вуличні заходи в червні: яскраве дозвілля без алергії фото 6

Реклама лiкарського засобу. Р.с. Cироп №UA/7786/01/01 вiд 02.08.2013 до 02.08.2018 Р.с. таблетки № UA/7786/02/01 від 05.03.2014 до 05.03.2019. Перед застосуванням проконсультуйтесь з лiкарем i обов'язково ознайомтесь з iнструкцiєю. Зберігати в недоступному для дітей місці.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах