Перший веловагон у потязі "Львів-Мукачево": розклад, вартість (відео)

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Події
24 травня 2016 10:19

Найчастіше велосипедисти зі Львова прямують саме в Карпати, і питання веловагону в електропоїзді Львів-Мукачево стояло вже давно. Велосипеди в проходах часто заважали пасажирам, а велосипедистів інколи просто не пускали у вагони. Ситуацію взялися виправляти активісти Української Галицької Партії. Вони разом з активними велосипедистами розробили проект веловагону з спеціальними кріпленнями для двоколісного друга.

Веловагони, які курсуватимуть за напрямком Львів-Мукачево,  будуть першими в Україні. Технічно – це половина вагона з тамбуром посередині: з одного боку залізничники зняли сидіння, щоб встановити замість них спеціальні кріплення для велосипедів. Такими вагонами, кажуть хлопці, зручно буде добиратися у гори як львів’янам та стриянам, так і закарпатцям – з Мукачева чи Ужгорода. Тож тепер велосипедисти зможуть спокійно їхати на Закарпаття і активно там відпочивати. Більше не треба буде тулитися у тамбурах і заважати іншим пасажирам.

Квитки у веловагон можна придбати у касах, попередивши про це касира. Такі спеціальні вагони значно спростять життя і провідникам електропоїзда.

Отож, ініціатива молодих активістів стала успішним прикладом вирішення наболілих проблем за допомогою спільної роботи. Детальніше про веловагон дивіться у відео.

Львів у новинах:

Укрзалізниця відкрила продаж квитків на ще один "літній" поїзд 

У Львові вирішили обладнати трамваї і тролейбуси багажниками для велосипедів

Укрзалізниця призначила додатковий поїзд із Києва на Західну Україну: коли саме

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах