Львівська поліція розслідує розтрату бюджетних коштів на чемпіонаті світу з шахів

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Події
25 травня 2016 17:42

Поліція Львівщини порушила кримінальну справу за фактом розтрати бюджетних коштів при організації чемпіонату світу з шахів серед жінок. Про це 25 травня, повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації.

"Правоохоронні органи Львівщини перевірили ситуацію із оплатою послуг з організації та проведення чемпіонату світу з шахів серед жінок у Львові. Зокрема вони встановили, що службові особи у змові з підрядниками вчинили розтрату бюджетних коштів. Такі факти правоохоронці виявили за результатами перевірки, яку ініціював голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка", – йдеться у повідомленні прес-служби ЛОДА.

Керівник робочої групи, яка перевіряла витрати організаторів чемпіонату, перший заступник голови ЛОДА Ростислав Замлинський пояснив ZAXID.NET, що правоохоронці виявили порушення при закупівлі товарів та послуг.

"Управління захисту економіки Національної поліції у Львівській області виявило певні порушення. Вони зараз проводять відповідні слідчі дії, йде досудове слідство. Деталі не можу розкривати, щоб не порушити таємницю слідства. Скажу, що йдеться про закупівлю певних товарів та послуг. Є певні напрацювання у оперативної групи. Вони зараз повинні встановити розмір збитків і з'ясувати, хто причетний до цього. Далі скерують матеріали до суду. Сума збитків ще вираховується", – розповів Ростислав Замлинський.

Зазначимо, що 16 травня голова Львівської ОДА Олег Синютка створив спеціальну комісію для перевірки витрат організаторів чемпіонату світу з шахів серед жінок. За кілька днів до цього самі організатори звинуватили Львівську ОДА у невиплаті 1,5 млн грн, які виділили з обласного бюджету на підготовку матчу між Марією Музичук та Хоу Іфань.

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка підтвердив, що ЛОДА не перерахувала 1,5 млн грн, які витрачені на підготовку до чемпіонату світу з шахів. Однак зазначив, що спершу облдержадміністрація перевірить усі витрати львівської дирекції з підготовки цього чемпіонату.

"У мене є інформація, що деякі витрати проводилися без проведення тендерних процедур. Також у мене є інформація, що по деяких рахунках, які представлені до оплати, перевищена середня вартість, яка є на сьогодні по Львову", – пояснював Олег Синютка.

Водночас керівниця львівської дирекції з підготовки шахового матчу Наталя Обозненко розповіла, що Львівська облдержадміністрація заборгувала організаторам 1,5 млн грн.

За її словами, ці кошти мають покрити витрати на проживання учасників офіційних делегацій шахісток, на проведення офіційної церемонії відкриття матчу, на зйомку промоційного відео і сюжетів телепередач "Львів шахова столиця України", на видавництво книжки "Львів шахова столиця України", на оренду комп'ютерного обладнання для проведення чемпіонату, а також на оренду Палацу Потоцьких.

Львів у новинах:

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах