У Львові вирішили демонтувати пам'ятник Тудору

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Події
26 травня 2016 10:58

Вчора, 25 травня, у Львівській міській раді відбулось засідання робочої групи для вирішення питання доцільності демонтажу пам’ятника Степану Тудору, що на площі Євгана Маланюка, повідомляють у прес-службі міськради.

Нагадаємо,В центрі Львова праворадикали намагалися знести пам'ятник Тудору

Після обговорення, більшість членів робочої групи погодились, що пам’ятник має бути демонтований і переданий на зберігання в один з музеїв Львова. 

Відтак, Галицькій районній адміністрації доручено розробляти проект реконструкції площі Є.Маланюка без пам’ятника С.Тудору, управління охорони історичного середовища та управління культури ЛМР має визначити місце перенесення пам’ятника. Також буде підготовлена науково-історична довідка про постать С.Тудора як обґрунтування демонтажу і музеєфікації пам’ятника.

Наступне засідання робочої групи відбудеться після 11 червня, де буде прийнято кінцеве рішення. Щодо площі Маланюка, де розташований монумент, то її планують реконструювати. Зараз архітектори і чиновники думають, як облаштувати тут громадський простір.

Вчора у місті, зокрема, на вул. Дорошенка, 48 демонтували меморіальну таблицю Степану Тудору та Олександру Гаврилюку. Здійснили це у рамках закону про декомунізацію.

Нагадаємо, 9 травня, близько сорока невідомих осіб у балаклавах намагались демонтувати пам’ятник Степану Тудору, що на площі Євгена Маланюка. Після цього у міській раді створили опитування з приводу того чи варто залишити пам’ятник на його місці, чи його краще демонтувати. Львів’яни могли висловити свою думку онлайн. 

Зазначимо, що у Львові також мають перейменувати дві вулиці через приєднання. Таким чином вул. Г. Петровського приєднають до вул. В. Сосюри (з відповідною зміною поштових адрес), а вул. І. Мележа приєднають до вул. Земельної (з відповідною зміною поштових адрес).

Довідка. Тудор Степан Йосипович (справжнє прізвище Олексюк) — український письменник, публіцист і політичний діяч у Галичині, філософ. Представник Львівсько-Варшавської школи філософії, доктор філософії.

Львів у новинах:

Поліція затримала хлопців, які намагалися знести пам'ятник Тудору у Львові

В мережі з'явилось відео побиття поліцією радикалів біля пам'ятника Тудору у Львові

Львівська поліція розслідує розтрату бюджетних коштів на чемпіонаті світу з шахів

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах