Українці зароблятимуть, як поляки: підписали документ

Новина - Події - Українці зароблятимуть, як поляки: підписали документ

Новина - Події - Українці зароблятимуть, як поляки: підписали документ

Події
06 червня 2016 11:07

Починаючи з 1 січня наступного року, в Польщі планують поліпшити умови працевлаштування іноземців. Про це повідомляє "Польське радіо".

"Триває робота над застосуванням так званої сезонної директиви, що стосується працевлаштування іноземців, яка має бути задіяною з 1 січня 2017 року", – сказав у Ґданську заступник міністра родини, праці і соціальної політики Станіслав Швед. Іноземці зароблятимуть стільки ж, що й поляки.

Сезонна директива охоплює справи прибуття і перебування громадян третіх країн для працевлаштування на сезонну роботу. Представник відомства праці наголосив, що будуть зміни у так званих короткотермінових заявках при одночасному збереженні спрощеної форми працевлаштування і також параграф щодо однакових умов праці і зарплат.

Станіслав Швед додав, що сезонною роботою здебільшого зацікавлені громадяни України. "Більше ніж 95% іноземців, які працюють у Польщі, походять з України", – наголосив заступник міністра родини, праці й соціальної політики.

Минулого року було видано 800 тисяч заявок на роботу в Польщі. Працювало півмільйона осіб. Цього ж року, до середини травня, поступило 500 тисяч заявок на працевлаштування іноземців, тому до кінця року замовлень передбачають уже більше ніж мільйон.

Польські урядовці прагнуть і надалі зберегти можливість іноземцям працювати в сільському господарстві, у сфері послуг та будівництві, але щоб цей механізм був щільнішим, й умови праці прибулих були на тому ж рівні, що й у місцевих працівників.

"Ми знаємо, що за нинішньої системи заявок, особливо з українського боку, трапляються різні зловживання, купування таких заявок. І з польського боку ми до кінця не знаємо, чи ті особи справді прибули на роботу з України і фактично працюють, чи таке оформлення інколи використовують задля отримання візи", – наголосив віце-міністр.

Львів у новинах: 

У Львові шукають батьків загубленого 5-річного хлопчика (фото)

У Львові пройшов жіночий велопарад "Богиня на велосипеді" (фоторепортаж)

У Львові машина збила матір з дитиною

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах