Львівська влада обрала 5 ділянок для розміщення нового сміттєзвалища

Новина - Події - Львівська влада обрала 5 ділянок для розміщення нового сміттєзвалища

Новина - Події - Львівська влада обрала 5 ділянок для розміщення нового сміттєзвалища

Події
06 червня 2016 16:31

Львівська облдержадміністрація запропонувала 5 ділянок для розміщення нового сміттєзвалища та будівництва сміттєпереробного заводу. Про це під час засідання комітету ВР з питань екологічної політики, яке відбулося 6 червня у Львові, розповів керівник департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА Руслан Гречаник.

За його словами, при відборі враховували площу ділянок, їх відстань до Львова, а також віддаленість від навколишніх населених пунктів.

У списку дві ділянки у Яворівському районі (кар'єр заводу "Керамзит" та військовий полігон), дві ділянки з Миколаївського району (Кагуївський та Добрянський кар'єри), а також одна ділянка у Жидачівському районі (на території гірничо-хімічного підприємства "Сірка").

Із громадами сіл та міст, що розташовані неподалік кожної з цих ділянок, наразі не обговорювали можливості побудови там сміттєпереробного заводу, оскільки досі всі вони розглядаються лише як потенційні. Втім, у ЛОДА запевнили, що такі обговорення обов'язково відбудуться.

Львівська влада обрала 5 ділянок для розміщення нового сміттєзвалища фото

П'ять потенційних ділянок під будівництво сміттєпереробного заводу (клікніть для збільшення)

Фахівці міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій минулого тижня оглянули дві з цих ділянок. Також зараз вирішується питання кредиту від Європейського інвестиційного банку, €10 млн з якого мають піти на будівництво сміттєпереробного заводу, а ще €30 млн – на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

Зазначимо, що зараз сміття зі Львова вивозять за сто кілометрів від міста на інші полігони твердих відходів – у Бродівський, Самбірський та Мостиський райони.

Джерело: zaxid.net

Читайте також: 

Рятувальна операція на Грибовицькому сміттєзвалищі: хроніка подій (фото, відео)

Львів потопає у смітті: містян закликають викидати менше відходів

Мешканці Грибович не пускатимуть на полігон машини зі сміттям

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах