Відеозвернення Садового: Львів опинився у найбільш кризовій ситуації за останнє десятиліття

Новина - Події - Відеозвернення Садового: Львів опинився у найбільш кризовій ситуації за останнє десятиліття

Новина - Події - Відеозвернення Садового: Львів опинився у найбільш кризовій ситуації за останнє десятиліття

Події
09 червня 2016 09:54

Міський голова Львова Андрій Садовий у відеозверненні розповів про ситуацію з полігоном ТПВ у Грибовичах та вивозом сміття зі Львова.

"Наше місто опинилось у найбільш кризовій ситуації за останнє десятиліття. Моє завдання, окрім організації щоденного процесу виходу з цієї кризи, інформувати вас про всі наші кроки", - заявив у зверненні міський голова.

За його словами, пожежа на Грибовицькому сміттєзвалищі створює подальшу небезпеку як на самому полігоні, так і для Львова.

"Учора я звернувся до Президента застосувати режим надзвичайної екологічної ситуації для Львова, Малехова та Великих Грибович. Сьогодні вперше для гасіння пожежі на полігоні держава виділила спеціалізовану авіатехніку. Є тривога серед львів’ян щодо стану повітря через пожежу. Експерти Держсанепідемслужби моніторять забрудненість. Ми будемо оприлюднювати результати таких перевірок, якими б вони не були", - наголосив Андрій Садовий.

Він також ще раз нагадав, що експерти з допомогою пересувної хімічної лабораторії відібрали проби повітря та води і попередні результати аналізу повітря експрес-методом перевищень не показали.

Однак є проблеми із вивезенням відходів зі Львова.

"Проблема друга. Вивезення сміття. Те, що відбувалось до сьогоднішнього дня, нагадувало організовану блокаду міста, коли мерів райцентрів Львівщини змушували закривати свої полігони для львівського сміття. Так, Львів потрапив у скрутне становище. Так, ми просимо про допомогу. І ми маємо право розраховувати на солідарність та підтримку як з боку своїх сусідів, так і з боку державної влади. Львів неодноразово показував такий приклад солідарності щодо інших міст. І зрештою, ми платимо немалі податки державі, аби вона не дивилась байдуже на проблеми великого міста в такі кризові моменти", - каже Садовий.

Міський голова розповів, що більшість голів районних центрів Львівщини приймати певну частину сміття зі Львова на тимчасове зберігання. Коли ж Львів знайде ділянку під власне сміттєзвалище, то такий самий обсяг сміття заберуть із полігонів ТПВ у райцентрах.

"Ми будемо робити все, аби вивезення сміття зі Львова не зупинилось, хоча кожного дня ситуація стає складнішою", - запевнив мер Львова.

"По-третє. Вирішення проблеми сміття в подальшій перспективі. Ми розглядаємо кілька альтернативних ділянок для будівництва нового полігону та сміттєпереробного заводу за кошти Європейського інвестиційного банку. Сьогодні Львів у біді і скрутній ситуації. Але завтра Львів може стати першим містом в Україні, де цю проблему буде вирішено за усіма європейськими стандартами", - додав Садовий.

"Я закликаю громаду міста до солідарності. В місті працює кризовий штаб, всі служби працюють в посиленому режимі та розуміють відповідальність за безпеку Львова та його громадян", - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Львів у новинах:

Грибовицьке сміттєзвалище знову горить: хроніка подій

Щоб загасити Грибовичі, в небо підняли літаки

 

Дим з Грибовицького звалища пішов на Львів

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах