У Львові знову взяли проби повітря на шкідливі речовини: результати

Новина - Події - У Львові знову взяли проби повітря на шкідливі речовини: результати

Новина - Події - У Львові знову взяли проби повітря на шкідливі речовини: результати

Події
09 червня 2016 14:56

Хімічна лабораторія ЛКП "Адміністративно-технічне управління" інформує, що результати замірів повітря на території Львова не перевищують гранично допустимих норм. Лише незначний вплив відчувається біля полігону у Грибовичах, тому фахівці рекомендують перебувати на вулиці не більше двох діб.

Як розповів керівник лабораторії АТУ Ігор Гуменний, проби брали у трьох точках: при  в’їзді на територію полігону (на відстані 20 м. від траси Львів-Жовква); у самих Грибовичах, поблизу максимального джерела горіння і на межі Львова, біля житлового будинку, найближче розташованого до полігону – на вул. Щурата, 27.

Заміри брали на наявність таких забруднюючих речовин, як вуглецю оксид, азоту оксид, азоту діоксин, ангідрид сірчистий,сірководень, аміак, сірчана кислота та недиференційований пил.

"Результати аналізу повітря показали, що на 3-х  контрольних точках вміст забруднюючих речовин, на момент відбору проб, не перевищував нормативів максимально разових гранично допустимих концентрацій. Однак, оцінка результатів замірів  повітря, проведена згідно Державних санітарних правил показала, що на 2-х контрольних точках ступінь небезпечності забруднення (біля самого сміттєзвалища) – слабо небезпечний, а на третій контрольній точці (вул. Щурата) – безпечний",- розповів  Ігор Гуменний.

Як розповів у коментарі для Tvoemisto.tv Ігор Гуменний, слабко-небезпечний ступінь забруднення повітря рівноцінний тому, який є на загазованих перехрестях у місті, наприклад, на перехресті вул. Стрийська - Наукова. І, відповідно не несе ніякої небезпеки для здоров'я львів'ян.

Читайте також: 

Грибовицьке сміттєзвалище знову горить: хроніка подій

У Львівській міській раді масові бійки: хроніка подій

На вулицях Львова військова техніка (фоторепортаж)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах