Експерти стверджують, що забруднення повітря в Грибовичах вдвічі перевищує норму

фото з сайту galinfo.com.ua

фото з сайту galinfo.com.ua

Події
09 червня 2016 16:44

Науковці-викладачі Львівського національного університету імені Івана Франка не погоджуються з результатами замірів повітря Хімічної лабораторія ЛКП "Адміністративно-технічне управління" та говорять, що перевищення норми забруднення все ж є. Про це вони заявили журналістам сьогодні на прес-конференції "Грибовицька зона: наслідки для екології і здоров’я", повідомляє Львівський портал.

Доцент кафедри фізичної та колоїдної хімії хімічного факультету ЛНУ ім. І. Франка Лідія Бойчишин припускає, що оприлюднені результати не є точними через застаріле обладнання.

"Все залежить від точності і похибки самого приладу, якими були зроблені аналізи. Наші прилади дуже застарілі, тому похибка досліджень може складати від 15-20%. Дуже сумнівно, що такі результати, які оприлюднила лабораторія ЛКП "Адміністративно-технічне управління" , могли показати дослідження, проби з яких були взяти на самому сміттєзвалищі", – вважає експерт.

Під сумнів науковців беруть ще й те, на чиє замовлення дослідження були зроблені.

"Я сьогодні не знаю таких лабораторій, які мають можливість дуже чітко і в межах похибки в 2% визначити вміст канцерогенних речовин у повітрі", – сказала Лідія Бойчишин.

Доцент кафедри фізичної та колоїдної хімії пояснює, що перевищення є, але несмертельне.

"Перевищення в десятки разів, на щастя, немає. І інформація про відсутність перевищення норм поширюється для того, щоб не сіяти паніку. Добре, що люди не панікують, адже катастрофи нема. Але якщо говорити про європейські екологічні норми, ці норми порушені в 1,5-2 рази", – пояснила науковець.

Львів у новинах:

Вода, яку подають львів'янам, забруднена, - науковець 

У Львові знову взяли проби повітря на шкідливі речовини: результати 

Будь в курсі: тарифи на тепло підняли вдвічі 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах