УНА-УНСО про масові безпорядки у Львові: нас підставили

фото з сайту svit24.net

фото з сайту svit24.net

Події
10 червня 2016 10:06

За словами керівника організації - це була проплачена провокація

Нагадаємо, У Львівській міській раді масові бійки: хроніка подій

Керівник Львівської міської політичної партії УНА-УНСО Андрій Байса в коментарі виданню "Гордон" заявив, що в сутичці в коридорі Львівської міської ради члени його організації не брали участі, а те, що відбувається виглядає як провокація, яку нібито міг організувати сам міський голова Львова Андрій Садовий.

"Хлопці з УНА-УНСО були спочатку. Побачили весь той бардак і пішли. Хто там був, яке там УНСО, кого піарить телебачення, якогось Сівцовіча або Фарцовіча, який ніякого відношення до УНА-УНСО взагалі не має ... Мені здається , це була якась проплачена провокація ", - заявив він.

Керівник УНА-УНСО зазначив, що його організація готується до подібного заходу, однак перш ніж виступати, потрібно подати в мерію документ з конкретними вимогами.

"Ми хотіли це зробити і зробимо юридично грамотно. Для початку, щоб зробити таку велику акцію з вимогами" геть Садового ", у відставку, в тюрму і так далі, має бути очевидна вимога, в крайньому випадку, надрукована на папері ... Такого фактично не було. Тобто не було ніяких вимог, а коли громадські діячі почали щось говорити, натовп пішов штурмувати ворота. Мені здається, це була якась проплачена акція, швидше за все, провокація ", - зазначив він.

Байса підкреслив, що патріотичні організації намагаються дискредитувати, в тому числі створюючи їх двійників.

"Наша організація існує з 1991 року. Ми пережили всіх президентів, ми організували акцію" Україна без Кучми ", тобто ми пережили дві революції. І нас розколюють, очевидно, це комусь потрібно. Я чув, в Рівному є п'ять організацій УНСО, у нас тут уже є якась "українська народно-спортивна організація", теж УНСО. І їх реєструють в юстиції під абревіатурою УНСО! Комусь це треба. Ще не до кінця патріотів побили, добивають таким чином чужими руками. Ми розберемося в цьому питанні ", - пообіцяв він.

За словами керівника УНА-УНСО, на місці конфлікту були п'ять-шість членів його організації, які спостерігали за тим, що відбувається збоку.

"Я думаю, і" Правий сектор "точно так же потрапив під роздачу. Теж їх підставили. Це була спланована провокація, можливо, самим паном Садовим. Я не виключаю і такого варіанту. Тобто зарубати проблему на корені, ось і все .. . Ця акція нічого за собою не мала в юридичному плані ", - підкреслив він.

Байса додав, що ситуація з вивезенням сміття у Львові критична, оскільки його нікуди дівати, звалище в Грибовичах перекрите, а відходи вивозять за 100 км.

"Фактично, через тиждень-півтора буде велика проблема зі сміттям. Це дуже велика біда для міста. Тому що йде літо, спека, сміття почне смердіти і так далі. Ситуація буде критична ... Але є інша сторона медалі, Садовий в цьому винен безпосередньо. Тому що, коли йому пропонували побудувати сміттєпереробний завод, він не погодився з певних причин ... Люди сказали, за такі гроші ми п'ять заводів побудуємо ... Були іноземні інвестори ", - повідомив він.

Раніше керівник прес-служби Західного територіального управління Національної гвардії України полковник Олег Тихов заявив, що газ під час сутички у Львівській міській раді проти нацгвардійців застосували представники УНА-УНСО, які проривалися до сесійної зали.

Нагадаємо, вчора у Львові активісти зірвали сесію міськради. Вони хотіли прорватися на засідання, де повинен було слухатися питання про ситуацію на Грибовицькому сміттєзвалищі.

30 травня на звалищі під Львовом стався обвал, під горами відходів виявилися троє співробітників ГНЧС, які гасили пожежу на полігоні, а також співробітник львівського комунального підприємства "Збиранка".

31 травня були знайдені тіла трьох загиблих рятувальників - Андрія Вненкевича, Юрія Рудого та Богдана Юнка, пошуки ще однієї людини тривали.

За фактом пожежі і зсуву на звалищі відкрила кримінальне провадження Національна поліція, також розслідування цього інциденту почала Служба безпеки України.

2 червня сільрада Великих Грибович прийняла рішення назавжди закрити звалище.

Львів у новинах:

Мер Львова сказав, чому загорілося Грибовицьке сміттєзвалище 

Садовий розповів, хто організував заворушення в центрі Львова

Порошенко зробив заяву щодо пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах