Львівські чиновники розікрали мільйон гривень, виділений на ремонт поштових відділень

Новина - Події - Львівські чиновники розікрали мільйон гривень, виділений на ремонт поштових відділень

Новина - Події - Львівські чиновники розікрали мільйон гривень, виділений на ремонт поштових відділень

Події
17 червня 2016 10:20

Керівник комунального підприємства Львівської облради, один із керівників Львівської дирекції поштового зв'язку та посадовці двох комерційних структур організували схему розкрадання бюджетних коштів, які виділялись на ремонт поштових відділень у Самборі та Роздолі. Гроші отримали, а відділення так і залишилися недобудованими.

Львівські чиновники розікрали мільйон гривень, виділений на ремонт поштових відділень фото

Встановлено, що ці посадовці привласнили понад мільйон гривень бюджетних коштів, інформує Департамент захисту економіки Нацполіції України.

Так, у вересні 2014 року Львівська дирекція поштового зв’язку, як замовник і розпорядник бюджетних коштів, уклала договори з комерційною структурою. Відповідно до угод товариство виконує ремонтні роботи у двох відділеннях поштового зв’язку в м. Самборі та Роздолі. У листопаді того ж року комерційна структура укладає угоду із субпідрядною організацією, яка також залучена до робіт.

Вартість робіт становила понад 1,7 млн грн, фінансування яких здійснювалось з державного бюджету. Технічний нагляд за станом виконання передбачених робіт здійснювали начальник комунального підприємства Львівської обласної ради та директор товариства.

У грудні 2014 року, незважаючи на те, що роботи фактично невиконані, затвердили акти виконаних будівельних робіт на загальну вартість понад 1 млн грн. Це підтверджується відповідними актами контрольних обмірів та розрахунками ДФІ у Львівській області та висновком будівельної експертизи.

На сьогодні поштові відділення у вказаних містах все ще недобудовані.

Львівські чиновники розікрали мільйон гривень, виділений на ремонт поштових відділень фото 1

На підставі ухвали суду правоохоронці провели санкціоновані обшуки в офісах підрядника, субпідрядника, а також у робочих кабінетах службових осіб, що здійснювали технічний нагляд виконання робіт. Поліцейські вилучили технічну документацію, 40 тис. доларів США та 30 тис. грн.

Львівські чиновники розікрали мільйон гривень, виділений на ремонт поштових відділень фото 2

Наразі слідчий відділ Франківського відділу поліції ГУ НП у Львівській області повідомив про підозру 54-річному начальникові комунального підприємства Львівської обласної ради, 60-річному посадовцю Львівської дирекції поштового зв'язку, 52-річному директорові товариства-субпідрядника та 51-річному директорові підприємства (за ч.5 ст.191 – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем – ККУ).

Як зазначено в повідомленні, 51-річного директора підприємства, який також здійснював технагляд, вже було засуджено за вчинення службового кримінального правопорушення.

Підозрюваним посадовцям загрожує ув'язнення на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Львів у новинах:

Дізнайся: в яких озерах Львівщини дозволено купатися

У Львові на місяць припиняють курсувати тролейбуси на двох маршрутах

У Львові в ДТП постраждали семеро людей

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах