На Львівщині гасили пожежу на двох сміттєзвалищах

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Події
20 червня 2016 10:32

У неділю, 19 червня, на Львівщині рятувальники гасили дві пожежі на сміттєзвалищах – у місті Рудки Самбірського району та в Стрию.

Про пожежу на міському сміттєзвалищі (площею 3,5 га) у Рудках стало відомо уже зранку, інформує департамент з питань цивільного захисту ЛОДА. Вогнем знищено сміття окремими осередками на площі 450 м кв. Пожежу ліквідували ближче до обіду силами пожежного підрозділу у складі 3 осіб та 1 одиниці техніки і працівниками Погірцівського ПТУ (2 особи та 1 одиниця техніки).

Того ж дня о 13:53 надійшло повідомлення про пожежу на вул. Нижанківського в м. Стрию на міському сміттєзвалищі, яке належить Стрийському комбінату комунальних послуг. Вогнем знищено сміття окремими осередками на площі 100 м кв. Пожежу ліквідували за дві години силами пожежного підрозділу у складі 4 осіб та 1 одиниці техніки.

За інформацією ГУ ДСНС України у Львівській області, 19 червня нових вогнищ пожежі на території Грибовицького сміттєзвалища не зафіксовано. Протягом дня пошуків зниклого львівського комунальника та роботи із засипання поверхні полігону ґрунтом не проводили.

Станом на 7:00 20 червня ситуація в Грибовичах контрольована, рятувальники перебувають у черговому режимі, спостерігають за пожежною обстановкою схилу сміттєзвалища.

Нагадаємо, що вночі з п’ятниці на суботу, 17-18 червня, на Грибовицькому сміттєзвалищі вкотре виникла локальна пожежа – одночасно у 5 місцях. Пожежники, які цілодобово чергують поблизу сміттєзвалища, впродовж двох годин повністю ліквідували вогонь. Припускають, що це міг бути підпал, оскільки ймовірність п'ятьох одночасних стихійних загорянь дуже низька.

Сміттєзвалище в Стрию вже горіло 7 червня, тоді вогонь ліквідували силами одного пожежного підрозділу.

Читайте ще новини Львова:

Львівське сміття будуть відправляти до Києва

На Львівщині страшна пожежа: за годину дотла згоріла птахофабрика

Вночі знову спалахнуло Грибовицьке сміттєзвалище

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах