Львівська влада вирішила перенести зупинку байкерів від Гарнізонного храму

фото з сайту dailylviv.com

фото з сайту dailylviv.com

Події
30 червня 2016 15:26

Львівська міська рада перенесе стоянку байкерів з площі Яворського поблизу Гарнізонного храму. Під час сесії ЛМР 30 червня міський голова доручив управлінню транспорту визначити місце в центральній частині для облаштування парковки для мотоциклістів.

Із проханням перенести стоянку байкерів до міськради звернулася адміністрація Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла (Костел єзуїтів). Як пояснив священнослужитель костелу Тарас Михальчук, байкери створюють незручності для мешканців вул. Театральної та прихожан храму.

"Близько двох останніх років ми маємо проблему на вул. Театральній. Зона, де перебуває наш храм, є пішохідною зоною, але попри це там постійно перебувають байкери, які ревуть гучно моторами. Тому ми просимо депутатський корпус, голову міської ради визначити альтернативне місце для їхнього паркування", – заявив під час сесії ЛМР Тарас Михальчук.

У Патрульній поліції Львова розповіли, що досі на байкерів вдалося скласти лише два протоколи за рух у пішохідній зоні.

"Важко застати безпосередній момент карного правопорушення. Це або порушення тиші, коли мотоцикл "газує", – як правило, коли патрульний підходить, то там все тихо і байкери просто стоять біля своїх мотоциклів. Також важко зафіксувати момент, коли цим байком пересуваються, відповідно коли здійснюють рух у пішохідній зоні", – пояснив заступник голови Патрульної поліції Львова Максим Підболячний.

За його словами, патрульні проводять із байкерами профілактичні бесіди і зараз ті вже не заїжджають у пішохідну зону, а завозять мотоцикл із вимкненим мотором. Однак покинути вул. Театральну вони не можуть, оскільки не мають іншого місця в центрі для паркування.

Читайте ще новини Львова:

У Львові відреставрують весь комплекс споруд собору Святого Юра 

Львів'яни погрожують зустріти Євробачення з сміттєвим смородом і без гарячої води 

Садовий розповів, скільки потрібно часу та грошей на сміттєпереробний завод у Львові 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах