У Львові набирають водіїв Uber, обіцяючи 30 тисяч зарплатні

Uber запустився в Києві, набирають водіїв у Львові. Які умови для водіїв і тарифи нової системи таксі Uber

Uber запустився в Києві, набирають водіїв у Львові. Які умови для водіїв і тарифи нової системи таксі Uber

Події
30 червня 2016 18:37

Uber запустився в Києві, набирають водіїв у Львові.

Читайте також В Києві запрацював Uber - на черзі Львів

Сьогодні, 30 червня, в Києві офіційно почав свою роботу сервіс замовлення таксі Uber.

Надалі запуск системи очікується у Львові, Харкові, Дніпропетровську та Одесі.

Партнер американської компанії виклику і оплати таксі Uber набирає водіїв в Києві: громадян України у віці від 21 року зі стажем водіння від 3-х років зі своїм або орендованим авто. Про це йдеться на сайті партнера Uber компанії Uberlin. Відзначається, що водій Uber зможе заробити до 30 тис гривень на місяць.


Тарифи Uber


В Україні компанія почала роботу з найбільш масового продукту - бюджетного UberX.

Возити киян Uber буде на автомобілях комфорт-класу, випущених не раніше 2008 року. Це будуть машини типу Toyota Camry, Hyundai Accent, Kia Rio і інші. Відзначимо, що російських автовиробників в списку немає, зате є дві моделі із Запоріжжя, ZAZ Forza і ZAZ Vida.

Базові тарифи для киян складуть 25 грн за подачу, вартість за 1 кілометр 4,5 грн. При цьому також враховується вартість хвилин проїзду - 0,4 грн. Тарифи в Uber формуються наступним чином: плата за подачу + тариф за кілометр + тариф за хвилини. Мінімальна вартість поїздки - 40 грн. Про це повідомляє Нromadske.ua з посиланням на представників українського офісу компанії.

Замовлення здійснюється за допомогою мобільного додатку і вибору місць посадки і висадки. Замовлення обробляються автоматично.

Представники Uber обіцяють подачу авто за 3-4 хвилини.


Умови для водіїв


В Україні Uber буде працювати тільки з водіями, у яких є ліцензія на перевезення і довідка про несудимість. Якщо таксист хоче працювати з компанією безпосередньо, то йому необхідно оформитися в якості ФОП (фізична особа-підприємець). В якості альтернативи, водії можуть працювати через посередника, який буде стягувати за свої послуги комісію. На навчанні її розмір не повідомили, сказавши, що вона буде "оптимальною". Зазвичай офіційні партнери Uber залишають собі приблизно 15% від заробітку водія.

Система Uber працює просто і справедливо. Замовлення отримує найближчий до місця виклику водій. Щоб прийняти замовлення, у шофера є 10 - 12 секунд, інакше заявка клієнта буде передана іншому.

Тарифи в Uber формуються наступним чином: базова ставка (плата за подачу) + тариф за кілометр + тариф за хвилини. Конкретні суми під час презентації озвучені не були, це буде зроблено на офіційний запуск сервісу. Оскільки в тарифі враховується і час, то в ситуації, коли пасажир захоче зупинитися для походу за хлібом, це буде враховано у вартості поїздки. Крім того, якщо в якомусь районі одночасно буде багато замовлень, то на мапі водія ця зона буде відзначена червоним кольором, а до тарифів буде застосовуватися підвищувальний коефіцієнт (так зване "пікове ціноутворення").

На цьому щедрість Uber не закінчується. Платформа намагається максимально згладити всі неприємні кути взаємин водія і пасажира - за поганий рейтинг їй доведеться блокувати акаунти обох сторін. Тому якщо водієві дістанеться, наприклад, п'яна пара, яка в процесі поїздки зіпсує салон, то Uber компенсує витрати на хімчистку і час водія, витрачений на прибирання.

Ще одна фінансова умова компанії, за яку напевно розлючені таксопарки, - гарантований прибуток. Водій повинен відповідати трьом критеріям: він не просиджує штани на околиці, де важче отримати замовлення; приймає 8 з 10 замовлень; має рейтинг не нижче 4,7. Якщо все сходиться, то він буде отримувати погодинну ставку навіть при відсутності замовлень. Ставка залежить від часу доби і дня тижня і становить від 50 грн / год вночі в робочі дні до 180 грн / год в п'ятницю ввечері або вночі у вихідні дні.

Гроші водії отримуватимуть раз в тиждень. Всі оплати пасажирів акумулюються на юрособу Uber в Нідерландах, після чого кожного тижня (зазвичай в понеділок або вівторок) розподіляються серед партнерів-посередників. Ті, після зняття комісії, переводять їх на карти водіїв.

Але і це не останній спосіб заробити за допомогою Uber. У сервісу ще є реферальна програма. Якщо водій приведе з собою колегу, то отримає за це 600 грн. Правда, друга треба  оформити як ФЛП і зробити 50 поїздок за місяць, пише AIN.

В іншому, критерії є і по відношенню до пасажирів. Наприклад, Uber не пощастить лижі і не буде допомагати з переїздом. Якщо пасажир п'яний, його теж можна не брати. Але потім водієві буде необхідно вказати цю причину в коментарях до замовлення.

Uber радить водіям тримати машину в чистоті і без неприємних запахів, охайно одягатися і бути привітним. Виконувати прохання пасажира, на зразок перемикання радіостанцій (прощай, шансон). Також варто їхати оптимальним маршрутом з використанням навігатора і не спізнюватися.

Першою причиною блокування облікового запису є стягування готівкової оплати з клієнта. Перебування в машині сторонніх людей, хамську поведінку, дзвінки клієнту після закриття замовлення, порушення ПДР, передача облікового запису іншій людині - це далеко не повний список причин блокування.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах