Міський голова розкритикував роботу львівської поліції

фото з сайту dyak.com.ua

фото з сайту dyak.com.ua

Події
01 липня 2016 10:57

Сьогодні під час пленарного засідання Львівської міської ради міський голова Андрій Садовий розкритикував роботу патрульної поліції в частині контролю за паркуванням у центральній частині міста. Зокрема, звертаючись до заступника голови Патрульної поліції Львова Максима Підболячного, міський голова зазначив, що у центрі міста можна безкоштовно і безкарно паркувати машини під знаками "стоянка і зупинка заборонена": поліція жодних дій до таких порушників не вчиняє. Також він наголосив, що маючи 4 евакуатори, у Львові вчора евакуювали тільки один автомобіль.

"Ви знаєте, де у Львові можна запаркувати машину, не сплачуючи за це кошти? Це можна зробити дуже просто: головне поставити машину під знак "стоянка і зупинка заборонена". Тоді у вас немає права брати гроші паркувальник і вас не буде штрафувати поліція. Коли я почав співпрацювати з вашою службою, коли ще був п.Зозуля, я мав одне прохання від громади міста Львова: щоб не було несанкціонованого паркування, зокрема, під знаками "стоянка і зупинка заборонена", на вул.Дорошенка, на вул.Коперника, на вул.І.Франка та на пр.Свободи. Кожного дня я пересуваюсь містом і є, як було півроку тому, як було рік тому. Чому зранку до вечора під знакам на цих вулицях стоять одні і ті ж машини і їх ніхто не штрафує?", - запитав міський голова Львова Андрій Садовий.

Також міський голова обурився, що, маючи 4 евакуатори, вчора було евакуйовано тільки один автомобіль. "А коли не було поліції, ми евакуйовували щодня і 20-30-40 автомобілів і порядку було більше. Якщо ви евакуйовуватимете, то не будуть паркуватися. Бо непокараність створює ще більші злочини", - сказав міський голова Андрій Садовий.

У відповідь Максим Підболячний зазначив, що, "відповідно до чинного законодавства, відповідальність власник транспортного засобу несе тільки при автоматичній фіксації, якої в нас фізично немає. Тільки в разі встановлення водія, при чому достеменно встановлено, що він є тим водієм, який поставив цей транспортний засіб".  Також заступник керівника патрульної поліції додав, що законодавство дозволяє евакуйовувати транспортний засіб тільки тоді, коли є порушення правил дорожнього руху і плюс суттєве перешкоджання дорожньому руху.

Міський голова звернувся з проханням до поліції забезпечити порядок у Львові. "Ми ваші союзники, ми готові вам допомагати", - запевнив міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте ще новини Львова:

Сьогодні перекриватимуть рух у центрі Львова: де саме 

Де в центрі Львова з'являться нові пункти велопрокату 

Експериментальний тариф на паркову у центрі Львова продовжено 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах