Польща призупиняє малий прикордонний рух з Україною

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Події
01 липня 2016 16:42

Із 4 липня буде призупинено малий прикордонний рух між Україною та Польщею в частині, що стосується в’їзду та перебування на території Польщі мешканців прикордонних районів України, у яких є дозволи, видані відповідними органами Республіки Польща.

Мешканці прикордонної зони перетинатимуть кордон лише за наявності візи, повідомляє прес-служба Мостиського прикордонного загону з посиланням на дипломатичну ноту Міністерства закордонних справ Польщі.

"Польська сторона призупиняє застосування статті 3 пункту 1 Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про правила місцевого прикордонного руху (затверджено Постановою Кабміну України №139 (139-2009-п) від 25.02.2009)", – йдеться в повідомленні.

Відповідно, в ніч з 3 на 4 липня 2016 року з 1:00 за київським часом громадяни України, які перетинали кордон з Польщею за спеціальними дозволами в рамках малого прикордонного руху, зможуть перетнути кордон тільки на загальних підставах та документах визначених польською стороною (паспортні документи та віза).

У прес-службі Мостиського прикордонного загону ZAXID.NET уточнили, що ні про причини такого рішення, ні про терміни дії їм не відомо.

Водночас речник міністерства закордонних справ України Мар’яна Беца повідомила, що рух призупиняють через проведення саміту НАТО у Варшаві 8-9 липня, відтак запевнила, що 2 серпня малий прикордонний рух відновлять.

Усіх громадян, які проживають в прикордонній зоні з Польщею та планують поїздки за кордон, просять врахувати цю інформацію.

Нагадаємо, з вересня 2015 року набули чинності зміни до угоди між Україною та Польщею про правила місцевого прикордонного руху. Вони передбачали, що мешканці прикордонної зони можуть отримати дозволи на спрощений перетин кордону з правом перебувати у прикордонній зоні іншої держави до 90 днів (кожного разу від дати перетину кордону).

Читайте ще у новинах Львова:

На проблемному перехресті у Львові зроблять розв'язку 

Львів'янину на замітку: скільки доведеться платити за "комуналку" з 1 липня 

На Львівщині відремонтували дорогу до заповідника Тустань 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах