У Львові облаштують сквер на вулиці Героїв УПА: збирають ідеї

фото з сайту zaxid.net

фото з сайту zaxid.net

Події
01 липня 2016 17:48

Сквер на роздоріжжі вул. Кульпарківської та вул. Героїв УПА, що біля колишнього заводу "Кінескоп", планують оновити та облаштувати там комфортний громадський простір. З такою ідеєю до міської ради звернулися працівники компаній, чиї офіси зосереджено навколо території колишнього заводу "Кінескоп".

"Протягом року до нас зверталися представники різних компаній, офіси яких розташовані поруч із цим сквером, з проханням облагородити це місце. Ми побачили, що є запит людей, які його використовують чи могли б використовувати, якби він був у хорошому стані. Ми домовилися, що зробимо опитування у соціальних мережах, щоб дізнатися думку людей, що саме там потрібно робити", - розповіла ZAXID.NET начальниця управління розвитку Львівської міськради Олександра Сладкова.

Наразі анкету заповнило вже 92 людини. За словами Сладкової, серед основних проблем, на які вказують люди під час опитування, є мощення доріжок, освітлення, стан лавочок та їхня кількість. Серед позитивного люди виділяють хороше озеленення.

У Львові облаштують сквер на вулиці Героїв УПА: збирають ідеї фото

Зараз сквер перебуває у занедбаному стані. Фото: Goople maps                                      

"Там є достатньо великих хороших дерев, тому навіть якщо привести до ладу мощення та замінити лавки, там буде доволі затишно", - додає Олександра Сладкова.

Біля скверу розташована також чаша старого непрацюючого фонтану, однак до території відпочинкової зони вона не належить та під час оновлення скверу, найімовірніше, задіяною не буде.

У Львові облаштують сквер на вулиці Героїв УПА: збирають ідеї фото 1

Фонтан навпроти скверу. Фото: Львівський портал

"Чаша фонтану була частиною охолоджувальної інфраструктури заводу "Кінескоп", тому вона знаходиться окремо від відпочинкової частини. Сама чаша є у приватній власності. Відновлювати фонтан у тому місці не має сенсу, бо він є охолоджувальним і люди не проводили біля нього час. Навіть якщо у людей буде бажання встановити фонтан, то хіба у самому сквері. Однак певної потреби у фонтані там немає, бо сквер є доволі прохолодним і там є багато дерев", - розповідає Олександра Сладкова.

9 липня вібудеться вокршоп з напрацювання завдань для проектування, взяти участь у ньому можуть усі охочі, попередньо зареєструвавшись за посиланням. За словами Олександри Сладкової, збір ідей по проектуванню цього простору триватиме приблизно до кінця літа, самі  роботи мають закінчитися до кінця року.

Читайте ще новини Львова: 

Де поплавати у Львові:огляд відкритих басейнів (ціни, адреси) 

На Львівщині відремонтували дорогу до заповідника Тустань 

У Львові проводять експеримент з велодоріжками: деталі 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах