Всі пункти пропуску на кордоні з Польщею розблоковані

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Події
05 липня 2016 10:56

Рух громадян та транспорту відновили.

Вночі на 5 липня вдалося розблокувати пункти пропуску "Шегині" та "Рава-Руська" на польсько-українському кордоні, які перекривали протестувальники впродовж понеділка.

Як повідомив прес-секретар Держприкордонслужби України Олег Слободян, цього досягнуто після роз’яснювальної роботи, розмов львівських прикордонників, місцевих органів влади та правоохоронців із протестувальниками.

Станом на 8:00 заблокованим залишався ще пункт пропуску "Краківець". Але згодом вдалося знайти порозуміння і там. Дорогу, яка веде до пункту пропуску, також розблокували.

"Таким чином усі пункти пропуску на українсько-польському кордоні працюють в штатному режимі", – зазначив Олег Слободян.

Рух громадян та транспортних засобів відновили.

Нагадаємо, із 4 липня Польща на місяць призупинила малий прикордонний рух для українців. Через це мешканці прикордонної зони в понеділок вийшли з протестами: вони заблокували дороги, які ведуть до кордону з Польщею у чотирьох із шести пунктів пропуску: у Грушеві, Краківці, Раві-Руській та Шегинях. Впродовж вчорашнього дня вдалося розблокувати дорогу у Грушеві. Натомість три інші залишалися заблоковані. Люди ходили пішохідними переходами навіть вночі.

Додамо, що в Раві-Руській у перший день протесту не обійшлося без інцидентів. Так, автомобіль на польській реєстрації, намагаючись прорватися через протест, в'їхав  у натовп людей, постраждало троє чоловіків.

Читайте ще новини Львова:

Львів'янину на замітку: від сьогодні Польща призупиняє малий прикордонний рух

Стало відомо, коли відновлять малий прикордонний рух з Польщею

На Львівщині автівка на швидкості влетіла в натовп, який блокує трасу

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах