Львів'янину на замітку: за невчасну сплату податку на нерухомість штрафуватимуть

фото з сайту news.dtkt.ua

фото з сайту news.dtkt.ua

Події
08 липня 2016 13:31

До 28 серпня львів’яни мають заплатити податок на нерухомість. Тим, хто не встигне оплатити рахунки, нарахують штрафну санкцію у розмірі 10% від суми податку. Коли термін перевищить 30 днів – штраф становитиме 20%. повідомив Tvoemisto.tv  Володимир Коваль, начальник управління зі збору податків із фізичних осіб ГУ ДФС у Львівській області.

Нагадаємо,Львів'янину на замітку: до сплати податку на нерухомість залишилось 52 дні

Водночас багато львів’ян повідомили, що не отримали нарахувань. "До 2003 року інформація щодо нерухомого майна фіксувалася у паперовому вигляді. Після 2003 року всі операції, що стосуються придбання чи продажу майна, фіксуються у електронній базі і з неї надходять у податкову. Міськрада упродовж минулого року виділила триста мільйонів гривень для того, щоб оцифрувати усю базу даних. Передовсім оцифровують інформацію щодо комерційної нерухомості, тому частина власників нерухомого майна ще досі не внесена у загальну електронну базу, тому і не отримала повідомлень про розмір власних податків до 1 липня", - пояснив  Ігор Долинський, начальник відділу комунікації ДФС у Львівській області.

За його словами, платники податків, які не отримали повідомлень, повинні прийти з необхідними документами безпосередньо у податкову. У такому випадку, штрафи не нараховуватимуться".

Нагадаємо, у Львові з 1 липня розпочався 60-денний відлік, упродовж якого львів’яни повинні сплатити податок на нерухомість за 2015 рік.

Читайте ще новини Львова:

У Львові енергетики торгували "економними" лічильниками,які "мотали" мало світла

Стало відомо, коли у Львові для транспорту відкриють перехрестя Стрийська- Франка

У Львові двір з 100-літньою кам'яницею кардинально змінять і озеленять

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах