За хворими на дому у Львові доглядатимуть лікарі з священиком

фото з сайту tvoemisto.tv

фото з сайту tvoemisto.tv

Події
13 липня 2016 17:33

У Львові Благодійний фонд Шпиталь імені Митрополита Шептицького у вересні-листопаді організує догляд за невиліковно хворими пацієнтами на дому. Лічниця здійснюватиме опіку за грантові кошти. Їх вона отримала від Львівської міської ради, повідомив  tvoemisto.tv  адміністратор Шпиталю отець Андрій Логін.

У лютому 2016 року у Шпиталі започаткували діяльність виїзної бригади паліативної опіки — група у складі лікаря, медичної сестри, психолога та священика доглядає невиліковно хвору людину вдома. Для того, аби отримати допомогу у Шпиталі, людина має відстояти чергу, тут же такої потреби немає. Наразі функціонування виїзної бригади забезпечують самі платоспроможні пацієнти, відповідно до умов соціального підприємництва.

Утім, нещодавно Шпиталь Шептицького отримав грант від Львівської міської ради, завдяки чому додатково впродовж вересня – листопада 2016 р. послугами Виїзної бригади паліативної допомоги зможуть скористатися неплатоспроможні пацієнти. Витрати, пов’язані із діяльністю Виїзної бригади будуть покриті із міського бюджету.  

Також одним із напрямків роботи лічниці сьогодні є проект "Домашня опіка". Шпиталь надає безкоштовні соціальні послуги одиноким людям: приготування їжі, прибирання, оплата рахунків тощо. Проект діє вже 17 років та реалізовується за Західними стандартами. Тепер же адміністрація планує розширити категорію людей, які мають право скористатися "Домашньою опікою". У планах – надати таку можливість усім громадянам, які мають певні обмеження у зв’язку зі станом здоров’я і потребують сторонньої допомоги, а родини немає, чи їхні близькі, наприклад, перебувають закордоном.

Ще одна послуга Шпиталю – випозичення реабілітаційного обладнання. Тут можна взяти у тимчасове користування милиці, візок, ходунки тощо.  За словами о. Андрія Логіна, багато пацієнтів не можуть собі дозволити купити таке обладнання. Шпиталь же пропонує його за "символічну благодійну пожертву".

Не ігнорують у лічниці і військовий конфлікт у державі. Шпиталь Шептицького надає психологічну допомогу бійцям АТО, постраждалим на Майдані та їх родинам. Особливість діяльності психологічного центру у тому, що у штаті працюють не тільки психологи, а й психотерапевти, психіатр, соціальний працівник та духівники.

"Ми розуміємо, що проблеми фізичного, емоційного чи духовного рівнів ніколи не існують окремо. Тому ми намагаємося підтримувати людину на всіх рівнях",  — каже о. Андрій Логін.

Останнім же часом Шпиталь розширив список тих, хто може звертатися за психологічною допомогою. Тепер тут допомагають усім.

Шпиталь Шептицького, як і будь-яка інша лікарня, має кошторис лікування. У ньому чітко прописані ціни за послуги. Але і тут є своя особливість. Пацієнти, оплачуючи рахунки, автоматично 10% від суми передають на благодійність. Згодом ці кошти ідуть на лікування неплатоспроможних пацієнтів.

Запровадити таку новацію Шпиталь зміг завдяки тому, що перейшов на соціальне підприємництво.

"Як соціальна установа, ми отримали право скеровувати дохід на благодійність, – пояснює адміністратор. – Раніше ми сподівалися на великі пожертви від жертводавців, писали проекти або ж просто чекали, доки хтось схоче прийти і дати пожертву".

Так, щомісяця лічниця передає 15-20 тисяч грн на благодійність.

Кожного року до Шпиталю Шептицького звертаються понад 14 тисяч людей. Одна з причин цього – відсутність територіальної прив’язки. Лікарня Шептицького – одна з небагатьох на Львівщині, яка приймає пацієнтів, незалежно від місця їх реєстрації.

Крім того, тут неважливо, до якої конфесії належить пацієнт. Віросповідання – не причина відмови.

Як зазначає о. Андрій Логін, Шпиталь Шептицького прагне бути максимально відкритим для співпраці та постійно розвивати свою діяльність. Так, завдяки цій позиції і вдалося створити не тільки традиційні відділення: консультативно-діагностичний центр, відділення паліативного лікування,– а й реалізовувати додаткові проекти.

Плани на майбутнє. Адміністрація активно будує плани щодо подальшого розвитку Шпиталю. У найближчий час тут хочуть відкрити хірургічне відділення та відділення ерго-терапії – медико-психологічної реабілітації людей, які перенесли важкі хвороби, наприклад, інсульт.

"До нас звертаються люди, але ми не можемо їм допомогти через те, що не маємо спеціального відділення для подальшого лікування", — каже о. Андрій Логін.

Для того, аби втілити плани у життя, Шпиталю не вистачає коштів. За словами адміністратора, у них є спонсори, але таких людей на все не вистачає. Тому співробітники постійно шукають нових партнерів.

Реквізити Шпиталю ім.. А. Шептицького:

ЗКПО 22348948

МФО 325321 Західне ГРУ “ПриватБанк”

Р/Р 26007053704834

Телефон: (032) 235 22 62

Читайте ще новини Львова:

У Львові незабаром можна буде одружитися за добу

Рейтинг україномовності міст: на якому місці Львів

Якими іменами найчастіше називають малят на Львівщині

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах